.Επί πέντε χρόνια έκοβαν ψεύτικες αποδείξεις οι ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Κολωνάκι

 Κομπίνα με αποδείξεις-μαϊμού για να γλυτώνουν τον ΦΠΑ και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις τους, είχαν στήσει δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες εστιατορίου- καφετέριας στο Κολωνάκι.
Οι δύο επιχειρηματίες είχαν τοποθετήσει ειδικό λογισμικό σε υπολογιστή, που είχαν στο κατάστημα μαζί με δύο νόμιμες ταμιακές μηχανές και μέσω αυτού, επί πέντε ολόκληρα χρόνια, περνούσαν τις παραγγελίες και εξέδιδαν παράνομες αποδείξεις, τυπωμένες σε θερμικό χαρτί, ίδιο με τις γνήσιες. 

Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες νόμιζαν ότι ελάμβαναν κανονικές αποδείξεις, αλλά στην πραγματικότητα οι εισπράξεις δεν φαίνονταν πουθενά.
Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, και συνελήφθη ο μεγάλος αδελφός, 55 ετών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ο μικρότερος, ηλικίας 51 ετών.

Από τη μεθοδική ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων που αφορούσαν τις δραστηριότητες της επιχείρησης, για τη χρονική περίοδο από 28-12-2009 έως και 22-02-2014, διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 15.573 αποδείξεις.

.Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δηλώνει ότι συνεργάζεται με τον Γ. Ντάισελμπλουμ για να εξευρεθεί λύση για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ φέρεται ότι δήλωσε σε μια γερμανική εβδομαδιαία οικονομική ειδησεογραφική επιθεώρηση ότι συνεργάζεται με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας.

«Εργάζομαι από κοινού με τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ για να επιτευχθεί μια παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, προκειμένου να γεφυρωθεί ο χρόνος ως το καλοκαίρι», σημείωσε ο Γιούνκερ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό WirtschaftsWoche και δημοσιεύεται σήμερα.

.Π. Καμμένος: Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι

«Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε από τη διαπραγμάτευση θα το κάνουμε Κούγκι» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με τους στρατιωτικούς συντάκτες, σχολιάζοντας τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των εξοπλιστικών προγραμμάτων για την εξακρίβωση τυχόν ποινικών αδικημάτων και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι φάκελοι των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

.Μείωση έως 50% για ληξιπρόθεσμeς οφειλές στο Δημόσιο

Γενναία κίνητρα που περιλαμβάνουν ακόμη και «κούρεμα» του χρέους στο μισό εφόσον εξοφληθεί εφάπαξ ή τμηματικά με ελάχιστη πρώτη δόση τα 200 ευρώ προβλέπει, μεταξύ άλλων, η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο σε 100 δόσεις που ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ως 31.12.2013 δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης κατά 50% σε όλο το ποσό της οφειλής εξαιρουμένων οφειλών που αφορούν ΦΠΑ, ΦΑΠ, παρακρατούμενους φόρους, μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και Ειδικούς Φόρους Κατανά... περισσότερα »

.Πεδίο μάχης έγινε χθες το τουρκικό κοινοβούλιο

Πέντε βουλευτές της τουρκικής αντιπολίτευσης τραυματίσθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, όταν βουλευτές ήρθαν στα χέρια πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των συζητήσεων για ένα πολύ αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης που ενισχύει τις εξουσίες της αστυνομίας.

Δύο από τους βουλευτές τραυματίσθηκαν στο κεφάλι από χτυπήματα με το σφυρί που χρησιμοποιεί παραδοσιακά ο πρόεδρος του κοινοβουλίου για να ανοίξει και να κλείσει τις συνεδριάσεις και το οποίο πήραν και χρησιμοποίησαν εναντίον αντιπάλων τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. 

Συνολικά τραυματίσθηκαν πέντε βουλευτές, οι τέσσερις από τους οποίους χρειάσθηκε να νοσηλευθούν, στη διάρκεια των επεισοδίων που στιγμάτισαν την έναρξη της εξέτασης ενός πολύ αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που ενισχύει τις εξουσίες της αστυνομίας και χαλαρώνει πολύ τις προϋποθέσεις για συλλήψεις προσώπων, έρευνες και τηλεφωνικές υποκλοπές χωρίς δικαστικό έλεγχο.

.Σήμερα στη Βουλή η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σήμερα η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή τη νέα νομοθετική ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων σε έως 100 δόσεις. H αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας θα δώσουν το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Νέα ρύθμιση για το φορολογικό νομοσχέδιο και συναφή θέματα».

Σημειώνεται ότι στη νέα ρύθμιση μεταξύ άλλων θα προβλέπονται μεγάλες εκπτώσεις στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις των οφειλετών, κατάργηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ ως ανώτατου ορίου οφειλής για την υπαγωγή σε αυτήν και άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων οφειλετών.

.Β. Σόιμπλε: Περιμένουμε προτάσεις βιώσιμες και δεσμευτικές

Προτάσεις συγκεκριμένες, βιώσιμες και δεσμευτικές περιμένει η Γερμανία και οι εταίροι του Eurogroup από την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και απάντησε αρνητικά σε ερώτηση, εάν έχει λάβει κάποια νέα πρόταση απόψε το βράδυ. 

Τόνισε δε ότι τα ελληνικά χρέη χρηματοδοτούνται τόσο μακροπρόθεσμα που «για τα επόμενα δέκα χρόνια» δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας της χώρας, ενώ επανέλαβε ότι η εξέλιξη εξαρτάται αποκλειστικά από την Αθήνα.

 «Πρέπει να δούμε κάτι συγκεκριμένο, βιώσιμο, δεσμευτικό. Αυτό δεν το είχαμε την περασμένη Τετάρτη, δεν το είχαμε χθες, δε...περισσότερα »

.Ο πρωθυπουργός ενημερώνει Στ. Θεοδωράκη και Ευ. Βενιζέλο

Διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις μας στον λαό, από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης» τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τελικά η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα της αυτοτροφοδοτούμενης λιτότητας, ενώ αναφερόμενος στη προχθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, είπε ότι ο κ. Σόιμπλε έχασε την ψυχραιμία, γιατί εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό. 

«Θα ήθελα με απεριόριστη εκτίμηση και φιλική διάθεση να του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό, όχι αυτούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα» είπε χαρακτηριστικά.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.