..Η κυβέρνηση του λαού ανεβάζει τις τιμές των τσιγάρων…

*Είναι βέβαιον ότι κάθε αύξηση στις τιμές πώλησης των τσιγάρων πλήττει μόνο τα λαϊκά στρώματα: Τον μεροκαματιάρη και τον άνεργο που έχουν την ψευδαίσθηση ότι απαλύνουν τον πόνο τους στον καπνό. Για την αστική τάξη των ακριβών εισαγόμενων πούρων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα…* 

*Κι αυτό που ακουγόταν τις τελευταίες μέρες (αύξηση των φόρων όχι μόνο στα τσιγάρα αλλά και στα ποτά) επιβεβαίωσε το πρωί ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέγοντας ότι τα έσοδα από τις αυξήσεις αυτές θα καλύψουν ανάγκες στον χώρο της Υγείας.* Από τον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών, ο υπουργός Υγείας προα... περισσότερα »

.Νέα εμπλοκή: «Μπλόκο» της Τρόικα σε όλα τα πρώτα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ!

Ραγδαίες είναι, όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις στον τομέα των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς». Σύμφωνα με αποκάλυψη του Πολ Μέισον του «Channel 4» ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους Θεσμούς Ντ. Κοστέλλο με επιστολή του μπλόκαρε όλα τα νομοσχέδια που σχεδίαζε να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη Βουλη. 

Πρόκειται για τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και για τις 100 δόσεις. «Αν προχωρήσετε, είναι μονομερής ενέργεια» υποστηρίζει «και πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου», αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοστέλλο στη... περισσότερα »

.Μ. Σουλτς: Θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα εντός της εβδομάδας

«Θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα εντός της εβδομάδας» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics.

 Ο κ. Σουλτς, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Η αίσθησή μου είναι ότι θα έχουμε συμφωνία με την Ελλάδα εντός της εβδομάδας. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Υπάρχει μια συμφωνία επί της αρχής στο πλαίσιο του Eurogroup.

 Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις, για το επενδυτικό πλαίσιο της χώρας και την αναζωογόνηση της οικονομίας. Είναι πλέον κα...περισσότερα »

.Eurostat: Αποπληθωρισμός -1,9% τον Φεβρουάριο

Αποπληθωρισμό -1,9% εμφάνισε η Ελλάδα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.
Στην ΕΕ αρνητικό πληθωρισμό εμφάνισαν συνολικά 20 κράτη-μέλη ενώ τα υψηλότερα ποσοστά αποπληθωρισμού παρατηρήθηκαν μετά την Ελλάδα, στη Βουλγαρία (-1,7%) και στη Λιθουανία (-1,5%).

Στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο ο αποπληθωρισμός μειώθηκε στο -0,3% από -0,6% τον Ιανουάριο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 0,7%.

.Ξεκινά σήμερα στην Τεχνόπολη, το 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας Αθηνών

Για δεύτερη χρονιά, μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, πραγματοποιείται από σήμερα και έως την Κυριακή 22 Μαρτίου το 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας Αθηνών (Athens Science Festival).

Έχει θέμα "Επιστήμη και Τεχνολογία: από τη θεωρία στην πράξη" και λαμβάνει χώρα στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων με ελεύθερη είσοδο. 

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό "Επιστήμη Επικοινωνία-SciCo", τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, την Τεχνόπολη, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας "INNOVATHENS", το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και άλλους φορείς.

Στόχος του είναι να αναδείξει τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς και να επικοινωνήσει τη σημασία της επιστήμης στο ευρύ κοινό. 

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα, επιμορφωτικά παιχνίδια, επιστημονικές παρουσιάσεις, συζητήσεις, παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις και ομιλίες από Έλληνες και ξένους επιστήμονες.

Τα θεματικά πεδία που καλύπτει το φεστιβάλ, είναι Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Βιοεπιστήμες, Γεωλογία, Μαθηματικά, 

Επιστήμες Περιβάλλοντος, Αειφόρος Ανάπτυξη, Επιστήμες Υγείας, Διατροφή, Αστρονομία και Διάστημα, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, Επιστήμη Υλικών, Ρομποτική, Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική, Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης, Επιστήμη και Τέχνη.

.Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε ένα εκατομμύριο οφειλέτες

Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε 1 εκατομμύριο οφειλέτες θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καλώντας τους να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξοφληση των χρεών τους, που θα ισχύσει έως τις 27 Μαρτίου. 

Στα ειδοποιητήρια που θα αποσταλούν σταδιακά, ανά 100.000 οφειλέτες, θα περιγράφονται τα πλεονεκτήματα της νέας ρύθμισης, ενώ θα υπενθυμίζονται παράλληλα και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών στα οποία μπορεί να προχωρήσει η εφορία για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι οι οφειλέτες θα εκμεταλλευτούν τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση, η οποία προβλέπεται να ψηφισθεί στη Βουλή αύριο. 

Από την Πέμπτη, πάντως, όλοι όσοι θέλουν να ενταχθούν σ' αυτήν θα μπορούν να το κάνουν. Η νέα ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στον οφειλέτη να εξοφλήσει ολόκληρο ή μέρος του αρχικού κεφαλαίου του χρέους του και να εξασφαλίσει ανάλογη (κατά το ίδιο ποσοστό) διαγραφή των προσαυξήσεων. Αυτό μπορεί να ισχύει οχι μόνο για το σύνολο των οφειλών του, αλλά και για μία και μοναδική οφειλή.

.BILD: Το βίντεο με το δάκτυλο Βαρουφάκη είναι αυθεντικό

«*Ο Βαρουφάκης είπε ψέματα στην εκπομπή του Γιάουχ;*» και υπότιτλο «ο υπουργός Οικονομικών των Ελλήνων ισχυρίζεται ότι το βίντεο είναι παραποιημένο – ειδικοί αμφιβάλλουν», 

*η εφημερίδα BILD *δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο το βίντεο το οποίο προέβαλε νωρίτερα η εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ, όπου ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται σε άσεμνη χειρονομία για τους Γερμανούς, δεν είναι μονταρισμένο, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος. 

Σύμφωνα με τον «Conflict Reporter», *ειδικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,* ο οποίος έχει «συλλάβει» πολλά βίντεο από την Ουκρανία και τη... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.