.Ντάισελμπλουμ: Συμφωνία με την Ελλάδα - Την Δευτέρα θα δούμε τα μέτρα

Για πρώτο βήμα στη διαδικασία οικοδόμησης εμπιστοσύνης έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου εξετάστηκε το ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος στήριξης. 

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ευτυχής γιατί η δουλειά, όπως είπε, έχει πετύχει αποτελέσματα και ότι κατέληξαν σε ένα κείμενο συμφωνία. 

«Υπάρχει ευελιξία στο πρόγραμμα και εμείς πρέπει να φανούμε όσο πιο ευέλικτοι γίνεται», ανέφερε. Στο κείμενο προβλέπεται τέσσερις μήνες παράταση, ενώ η αρχική αίτηση ήταν για έξι μήνες, ανέφ...περισσότερα »

.«Το χειρότερο αποφεύχθηκε για την ώρα»

«Το χειρότερο αποφεύχθηκε για την ώρα. Κι αυτό είναι θετικό...» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης για την απόφαση του Eurogroup, προσθέτοντας «Όμως, η νέα κυβέρνηση επανέρχεται στο σημείο που παρέλαβε από την προηγούμενη, αλλά υπό πολύ χειρότερες συνθήκες. Με παράταση του ίδιου Μνημονίου για τέσσερις μήνες, με αξιολόγηση από την ίδια Τρόικα, και οδηγώντας στη συνέχεια σε νέο Μνημόνιο. Κι όλα αυτά την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση θα έβγαινε οριστικά από τα Μνημόνια στο τέλος Φεβρουαρίου...».

.''ΝΕO EUROGROUP THN ΤΡΙΤΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ''...

Επόμενος σταθμός στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών είναι πλέον η Δευτέρα,...
όταν οι θεσμοί, δηλαδή η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα αξιολογήσουν τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που στην αξιολόγηση αυτή υπάρξει πρόβλημα, τότε, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες Peter Spiegel, θα συγκληθεί νέα συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη.

.Βαρουφάκης: Τι κερδίσαμε - Πού συμβιβαστήκαμε

Για αλλαγή σελίδας έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup. Συνοπτικά τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών: · Χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις ώστε να αλλάξουμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη. · 

Διαπραγμάτευση σημαίνει αμοιβαίες κινήσεις συμβιβασμού αλλά και ταυτόχρονα να έχεις τη δυνατότητα να διανοηθείς τη ρήξη. · Να πεις όχι όταν σου πουν κάτι που δεν είναι σωστό. · Η προσπάθεια εγκλωβισμού της... περισσότερα »

.Κυβέρνηση: Η Ελλάδα σήμερα γύρισε σελίδα

«Η Ελλάδα σήμερα γύρισε σελίδα» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σε σχόλιό τους μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup και προσθέτουν ότι «ανετράπη ο σχεδιασμός παγίδευσης της κυβέρνησης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου». 

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι οι εκβιασμοί έπεσαν στο κενό, ενώ υπογραμμίζουν ότι «τελείωσε το εξωθεσμικό μόρφωμα της τρόικας που έδινε εντολές και είχε καταστεί υπερεξουσία». 

Αναλυτικά η αποτίμηση των εξελίξεων και οι στόχοι της κυβέρνησης είναι οι εξής: 1. Ελλάδα σήμερα γύρισε σελίδα. Διαπραγμάτευση είναι να δίνεις μάχες χωρίς να κάνεις πίσω από τη λαϊκή εντολή. Αποδεικνύεται ότ... περισσότερα »

.«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από την κυβέρνηση»

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία σε συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Λιβαδειάς, εκτίμησε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα υπογράψει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους της, η οποία ανεξαρτήτως του πώς θα ονομαστεί, «αποτελεί παράταση της δανειακής σύμβασης, παράταση δηλαδή του μνημονίου». 

«Όλα τ' άλλα που ακούμε από τα κυβερνητικά στελέχη περί τέλους του μνημονίου και διαχωρισμού της δανειακής σύμβασης από το μνημόνιο, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Γιατί δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι ένα και το αυτό. Το μν... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.