.Το μήνυμα της Τήλου

Δεν είναι* λίγες οι φορές που η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο ξένων ΜΜΕ, διεθνών οργανισμών και οργανώσεων για τις καθημερινές πια τραγωδίες που συμβαίνουν στο Αιγαίο με θύματα απελπισμένους πρόσφυγες από τους χιλιάδες που αναζητούν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη. 

Η χθεσινή* εικόνα που κάνει τον γύρο του κόσμου, με τους κατοίκους της ακριτικής Τήλου να δίνουν μάχη με τα μέσα που διέθεταν για να σώσουν αθώες ανθρώπινες ψυχές, που κάποιοι δουλέμποροι είχαν εγκαταλείψει στα απόκρημνα βράχια, δείχνει μια άλλη διαφορετική εικόνα. *Η Ελλάδα* ήταν πάντοτε φιλόξενη χώρα, πάντα δεχόταν τους ξ...περισσότερα »

.Ο Νόιερ καλύτερος ...πασέρ από τον Μέσι

Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Σηκώνει το ένα χέρι και αποκρούει κοντινό βολέ λες και απλά... χαιρετάει τον αντίπαλό του. Παίζει... μπακότερμα σα να έχει γεννηθεί για να το κάνει. Έχει την ικανότητα με το μακρινό ελεύθερο να βγάλει τον επιθετικό της ομάδας στην αντίπαλη περιοχή σε θέση για γκολ. Κάνει τάκλιν σαν αμυντικός μεγάλης κλάσης!

Όλα τα κάνει ο Μάνουελ Νόιερ, ακόμη και πιο επιτυχημένες πάσες από το Λιονέλ Μέσι! Κι αυτό είναι κάτι που δε βαζίζεται σε "πληροφορίες" ή σενάρια των ΜΜΕ, αλλά στα επίσημα στατιστικά που κατέγραψε η FIFA σε λιγότερο από ένα 24ωρο μετά τη λήξη του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Από τις συνολικά 297 πάσες που έκανε στη διάρκεια του τουρνουά ο πορτιέρε της Μπάγερν, οι 244 ή ποσοστό 82% ήταν επιτυχημένες. Η σύγκριση με τον σταρ της εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη: 247 βρήκαν... στόχο από τις συνοκικά 356 που επιχείρησε, ποσοστό, δηλαδή, 68%. 

Ο Νόιερ πήρε το βραβείο «Χρυσό Γάντι», όντας ο κορυφαίος γκολκίπερ της διοργάνωσης. Η απόφαση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας να βραβεύσει το Μέσι με την «Χρυσή Μπάλα» του τουρνουά βρήκε πάρα πολλούς επικριτές, που την θεώρησαν ως «unfair», μεταξύ των οποίων και ο «θρύλος» της Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα.

.«Η σημερινή συνάντηση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα»

Η σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της τρόικα, του γενικού γραμματέα κοινωνικής ασφάλισης, Παναγιώτη Κόκκορη, και των διοικητών, του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) Αναστάσιου Παπανικολάου, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ ) Γεωργίας Κοτίδου και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων Ξενοφώντα Βεργίνη, ολοκληρώθηκε νωρίτερα το απόγευμα.

Κατά τη σύσκεψη εξετάσθηκαν τα αποτελέσματα της ρύθμισης «Νέα Αρχή», για την εξόφληση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έναν χρόνο μετά τη θεσμοθέτησή του.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ, οι διοικητές των ταμείων παρουσίασαν τα στοιχεία για την πορεία της εφαρμογής της ρύθμισης, ενώ εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

«Η σημερινή συνάντηση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και μπορέσαμε να μεταφέρουμε τους προβληματισμούς μας για την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Κόκκορης και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τους αριθμούς, αλλά και τους ανθρώπους».

.Πνίγεται στο αίμα η Γάζα

Το Ισραήλ συνεχίζει ακάθεκτο τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και ο κατάλογος με τους νεκρούς, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, συνεχίζει να μεγαλώνει.

Τα θύματα έχουν φτάσει τα 172, οι εκτοπισμένοι αγγίζουν τις 20.000 και οι διεθνείς εκκλήσεις για εκεχειρία δεν εισακούονται παρά και τις εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κρίσης.

.Στην κορυφή του ποδοσφαιρικού πλανήτη η Γερμανία

Το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της πανηγυρίζει η Γερμανία! Τα «πάντσερ» του Γιόακιμ Λεβ νίκησαν στην παράταση 1-0 την Αργεντινή με γκολ του Γκέτσε στο 113’ και πρόσθεσαν το τρόπαιο δίπλα σε εκείνα του 1954 στην Ελβετία, 1974 στη Γερμανία και 1990 στην Ιταλία.

Άνθρωπος-κλειδί για τους νικητές αποδείχθηκε ο Σούρλε, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκαναν οι Νόιερ και Λαμ. Αντίθετα, από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μασεράνο, με τον Λιονέλ Μέσι να κινείται σε πολύ ρηχά για τα δικά του «κυβικά» νερά.

Υπό αυτό το πρίσμα και λαμβάνοντας υπόψη κανείς την παρουσία του ειδικά στα νοκ-άουτ παιχνίδια, μόνον ως φάρσα που του έστησε η FIFA μπορεί να χαρακτηριστεί η ανάδειξή του σε κορυφαίο παίκτη της διοργάνωσης, τη στιγμή που έχανε την ευκαιρία της ζωής του να βάλει οριστικά και αμετάκλητα το όνομά του δίπλα σ' εκείνο του Μαραντόνα κατακτώντας και αυτός ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Έτσι, η Γερμανία έβαλε τέλος σε μια μακρά περίοδο που την ήθελε να βρίσκεται πάντα εκεί κοντά αλλά ποτέ στην κορυφή κι έδειξε πως -δίκαια- είναι το αφεντικό στη νέα τάξη πραγμάτων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.