.Στην κορυφή του ποδοσφαιρικού πλανήτη η Γερμανία

Το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της πανηγυρίζει η Γερμανία! Τα «πάντσερ» του Γιόακιμ Λεβ νίκησαν στην παράταση 1-0 την Αργεντινή με γκολ του Γκέτσε στο 113’ και πρόσθεσαν το τρόπαιο δίπλα σε εκείνα του 1954 στην Ελβετία, 1974 στη Γερμανία και 1990 στην Ιταλία.

Άνθρωπος-κλειδί για τους νικητές αποδείχθηκε ο Σούρλε, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκαναν οι Νόιερ και Λαμ. Αντίθετα, από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μασεράνο, με τον Λιονέλ Μέσι να κινείται σε πολύ ρηχά για τα δικά του «κυβικά» νερά.

Υπό αυτό το πρίσμα και λαμβάνοντας υπόψη κανείς την παρουσία του ειδικά στα νοκ-άουτ παιχνίδια, μόνον ως φάρσα που του έστησε η FIFA μπορεί να χαρακτηριστεί η ανάδειξή του σε κορυφαίο παίκτη της διοργάνωσης, τη στιγμή που έχανε την ευκαιρία της ζωής του να βάλει οριστικά και αμετάκλητα το όνομά του δίπλα σ' εκείνο του Μαραντόνα κατακτώντας και αυτός ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Έτσι, η Γερμανία έβαλε τέλος σε μια μακρά περίοδο που την ήθελε να βρίσκεται πάντα εκεί κοντά αλλά ποτέ στην κορυφή κι έδειξε πως -δίκαια- είναι το αφεντικό στη νέα τάξη πραγμάτων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.