.Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων υποχωρούν και σήμερα, μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Οι αποδόσεις των ομολόγων των ευρωπαϊκών χωρών μειώνονται και σήμερα, μετά το πρόγραμμα νομισματικής στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε απρόσμενα χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν μετά τη μεγαλύτερη άνοδο διμήνου που σημείωσαν χθες, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. 

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μειώθηκαν σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, με την απόδοση των 10ετών γερμανικών τίτλων να διαμορφώνεται στο 0,96% και την απόδοση των 2ετών ιρλανδικών ομολόγων να είναι αρνητική για πρώτη φορά. Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αποδόσεις και τ... περισσότερα »

.Ι. Βρούτσης: Διαρκής και δύσκολη η μάχη κατά της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας

Στη σταθερή μείωση των ποσοστών της αδήλωτης εργασίας φαίνεται πως οδηγεί η επιχειρησιακή ενοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας και η επιβολή των ιδιαίτερα υψηλών προστίμων στους παραβάτες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας. 

Συγκεκριμένα τον Ιούλιο σε 2.898 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν και σε σύνολο 12.492 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 839, δηλαδή το 6,72% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που ελέγχθηκαν. Παράλληλα, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τις παραπάνω παραβάσεις ανέρχονται στα ... περισσότερα »

.Επιστρέφονται τα στοιχεία κυκλοφορίας ανασφάλιστων αυτοκινήτων, αν οι παραβάτες τα ασφαλίσουν και πληρώσουν το πρόστιμο

 Ευεργετικές ρυθμίσεις για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων αυτοκινήτων, προβλέπονται σε τροπολογία που προωθήθηκε για ψήφιση στην Βουλή, με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, με τη σύμφωνη γνώμη και των υπουργών Οικονομικών, Μεταφορών και Ανάπτυξης.

Στη νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, προβλέπεται ότι θα επιστρέφονται πλέον τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια ικανότητας οδήγησης, άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας), πριν από την παρέλευση της προβλεπόμενης χρονικής περιόδου αφαίρεσης (από έξι μήνες έως δύο χρόνια), με την προϋπόθεση της καταβολής του διοικητικού προστίμου.

Δηλαδή, εφόσον ο παραβάτης προσκομίσει στην Τροχαία την απόδειξη ότι ασφάλισε το αυτοκίνητό του και κατέβαλέ το πρόστιμο, θα παίρνει πίσω τα κατασχεθέντα στοιχεία κυκλοφορίας, τα οποία μέχρι τώρα δεν μπορούσε να τα παραλάβει πριν λήξει ο χρόνος των 6 έως 24 μηνών.

.Νέο ρεκόρ για το 10ετές και 5ετές ελληνικό ομόλογο

 Σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο υποχώρησε πριν από λίγο η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Το δεκαετές ομόλογο διαπραγματευόταν με απόδοση 5,57%, η οποία είναι η κατώτερη από την ημέρα διαπραγμάτευσης του ομολόγου. 

Το προηγούμενο "ρεκόρ" είχε καταγραφεί στις 10 Ιουνίου όταν η απόδοση του ίδιου ομολόγου είχε μειωθεί στο 5,58%. (Η σύγκριση με τις αποδόσεις των ομολόγων πριν από το Μνημόνιο είναι ανεδαφικές καθώς τα ομόλογα δεν είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους).

Αντίστοιχα κινήθηκε και το 5ετές ομόλογο του οποίου η απόδοση υποχώρησε επίσης στο κατώτατο επίπεδο από την ημέρα της έκδοση του, και συγκεκριμένα στο 3,807. 
Η ελληνική αγορά ομολόγων κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

.«Περιήγηση» στα αστέρια αύριο βράδυ

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανοίγει αύριο, Σάββατο, τις θύρες του για το ευρύ κοινό, σε μια προκαταρκτική εκδήλωση στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή 2014» που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν μέχρι τον λόφο των Νυμφών στο Θησείο, απ΄όπου με την καθοδήγηση ειδικευμένου προσωπικού θα παρατηρήσουν τον βραδυνό ουρανό. 

Θα γίνει αναγνώριση των αστερισμών που θα είναι ορατοί τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά και παρατήρηση της Σελήνης και του Κρόνου από το τηλεσκόπιο «Δωρίδη», το οποίο θα είναι ανοιχτό ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά. Στον περιβάλλοντα χώρο του Αστεροσκοπείου θα βρίσκονται τοποθετημένα φορητά τηλεσκόπια, που θα υποστηρίζουν την παρατήρηση, καλύπτοντας τις ανάγκες του κοινού από την Ελληνική Αστρονομική Ένωση.

Από τον υπαίθριο χώρο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη θέα της Ακρόπολης, από μια μοναδική οπτική, πίσω από το Αστεροσκοπείο. Παράλληλα θα υπάρχει ξεναγός, η οποία θα μιλήσει για την ιστορία της περιοχής. Η ώρα προσέλευσης του κοινού θα είναι στις 20:00.

.«Διαβάστηκε» το DNA του καφέ και ιδίως του φραπέ

Μία διεθνής ομάδα επιστημόνων αποκωδικοποίησε το γονιδίωμα του φυτού του καφέ, ιδίως αυτού που χρησιμοποιείται στον «φραπέ», ρίχνοντας έτσι φως στα γενετικά μυστικά του. Το επίτευγμα αυτό μπορεί να βοηθήσει στο μέλλον, ώστε να υπάρξουν πιο ανθεκτικές καλλιέργειες απέναντι στις ασθένειες, την κλιματική αλλαγή και τις άλλες περιβαλλοντικές προκλήσεις. 

Επίσης, θα είναι δυνατό πλέον να βελτιωθεί με νέες μεθόδους η γεύση του καφέ, να αυξηθεί η ποσότητα της καφεϊνης ή, αντίστροφα, να παράγεται καφές χωρίς καφεϊνή με γενετικό τρόπο πλέον, δηλαδή με την απενεργοποίηση των σχετικών γονιδίων της καφεϊνης. Έως σήμερα η απομάκρυνση της καφεϊνης γίνεται με χημική επεξεργασία, πράγμα που επηρεάζει και τη γεύση του καφέ «ντεκαφεϊνέ». 

.Οι πολιτικοί αρχηγοί στη ΔΕΘ

Το παρών θα δώσουν στην 79η ΔΕΘ οι πολιτικοί αρχηγοί, με ομιλίες στις οποίες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα των κομμάτων τους. 

Ο πρωθυπουργός *Αντώνης Σαμαράς* θα εγκαινιάσει αύριο Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 10:30 τη ΔΕΘ και στη συνέχεια θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» για τις βασικές κατευθύνσεις και επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία και τους άλλους τομείς, μετά και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ*Ευάγγελος Βενιζέλος* θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Στι...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.