..Επίσπευση εξελίξεων...

*Η στασιμότητα* στις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας έχει αρχίσει να παίρνει τα χαρακτηριστικά «εμπλοκής». Ηδη το όριο του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου έχει εκ των πραγμάτων ξεπεραστεί... 

*Το δεύτερο*, τελευταίο και απώτατο χρονικό όριο είναι οι επόμενες δέκα μέρες περίπου, καθώς προϋπόθεση όχι μόνο για την «προληπτική πιστωτική γραμμή», αλλά και για την παράταση του Μνημονίου, ακόμα και «τεχνική», είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα και η επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια. Αλλως, η χώρα θα βρεθεί κυριολεκτικά στον αέρα... *Κάτω από* αυτές τις ... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχουν σημεία σύγκλισης

Πλήρης επισκόπηση των διμερών θεμάτων Ελλάδας - Τουρκίας έγινε στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους ομολόγους τους κ.κ. Νταβούτογλου και Τσαβούσογλου.

Σε συνομιλία που είχε ο κ. Βενιζέλος με δημοσιογράφους ανέφερε ότι συζητήθηκε το κυπριακό, το οποίο αποτελεί το «κλειδί» για όλα και σημείωσε ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης σε σχέση με τους χειρισμούς στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης μετά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Συζητήθηκε το πώς θα μπορούσαν οι δύο κοινότητες στην Κύπρο να επανέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών και πως μπορεί να γίνει σεβαστό το Δίκαιο της Θάλασσας και των θαλάσσιων ζωνών. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την κυπριακή ηγεσία.

.«Κοινή εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου»

Την κοινή εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου με την επίλυση του Κυπριακού συνέδεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός λέγοντας «ελάτε να επιλύσουμε το Κυπριακό να εκμεταλλευτούμε από κοινού τον ενεργειακό πλούτου και να συνδέσουμε τις ενδεχόμενες ενεργειακές πηγές με την Ελλάδα μέσω της Τουρκίας». 

Μιλώντας στο επιχειρηματικό φόρουμε Ελλάδας - Τουρκίας ο Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρθηκε στις σχέσεις καλής γειτονίας επισημαίνοντας ότι «είχαμε πολλές ευκαιρίες να διαπιστώσουμε ότι σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών οι γείτονας ήταν ο πρώτος που συνέδραμε».

.«Υπό αμφισβήτηση και η κοστολόγηση και η υλοποίηση»

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα ανάπτυξης, Γιώργο Σταθάκη, σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2015. 

Στο επίκεντρο της λεκτικής σύγκρουσης ήταν το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Σταϊκούρα να αμφισβητεί τόσο την κοστολόγηση του όσο και την υλοποίηση του και τον κ. Σταθάκη να διαβεβαιώνει ότι θα εφαρμοστούν βήμα - βήμα όλα όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι το 2015 με συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ενισχύσο... περισσότερα »

.«Παιχνίδια τύπου ‘’εδώ και τώρα εκλογές’’ οδηγούν σε περιπέτειες»

Την πρότασή του για μια συμφωνία που θα οδηγήσει στην εκλογή ενός ικανού Προέδρου της Δημοκρατίας με ευρύτατη πλειοψηφία, συμφωνία για συνταγματική αναθεώρηση, αλλαγή του εκλογικού νόμου, μια ελάχιστη διακομματική συμφωνία για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας και προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογών τον Νοέμβριο του 2015, 

επαναλαμβάνει το Ποτάμι, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο του τέλματος που έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η «λαϊκίστικη κυβερνητική στροφή και οι αδιέξοδοι παλικαρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε μια νέα πιο απειλητική ομηρία» και πως «παιχνίδια του τύπου “εδώ και τώρα εκλογές” δεν οδηγούν σε λύσεις, αλλά σε νέες φάσεις της περιπέτειας.

«Παρακολουθούμε», δηλώνει ο Θανάσης Σκόκος, υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας του Ποταμιού, «με προσοχή τις κινήσεις στο Κοινοβούλιο για την προώθηση μιας ανάλογης πρότασης. Μια τέτοια εξέλιξη θα επέβαλε έναν λογικό συμβιβασμό με την τρόικα».

.Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

Με 89-79 επιβλήκαν οι «ερυθρόλευκοι» της Νεπτούνας


Επιστροφή στις ευρωπαϊκές νίκες για τον πρωτοπόρο του 4ου ομίλου της Ευρωλίγκας Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν άνετα στο τελικό 89-79 επί της Νεπτούνας στο ΣΕΦ, για την 8η αγωνιστική της διοργάνωσης και να συμπληρώνουν τις επτά νίκες, κατακτώντας την 1η θέση στον όμιλο.
Τα δεκάλεπτα: 24-19, 47-36, 69-53, 89-79

.Η τρόικα πέτυχε την αλλαγή της ρύθμισης των 100 δόσεων

Αντιμέτωπη με σφοδρές αντιδράσεις αναμένεται να βρεθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καθώς υπό το βάρος των πιέσεων της τρόικας υπαναχωρεί στο ζήτημα της ρύθμισης των 100 δόσεων , αλλάζοντας τη ρύθμιση για τρίτη φορά μέσα σε 15 μέρες.

Στο νομοσχέδιο σκούπα με τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης θα υπάρχει διάταξη που θα προβλέπει πως πλέον δεν θα διαγράφεται ως και το 100% των προσαυξήσεων και των προστίμων, αλλά η επιχείρηση που υπάγεται στη ρύθμιση θα καλείται να εξοφλήσει την αρχική οφειλή συν ένα επιτόκιο.

Ακόμη θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ελέγχου για τις εταιρείες που αιτούνται την υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και ειδικά όσες έχουν μεγάλα ληξιπρόθεσμα χρέη. Ο μηχανισμός θα πιστοποιεί αφενός ότι υπάρχει ανάγκη ένταξης της επιχείρησης σε καθεστώς ρύθμισης αφετέρου ότι η επιχείρηση θα μπορεί να εξοφλήσει τις οφειλές της.

Ειδικά η αλλαγή στις προσαυξήσεις χαρακτηρίζεται πολιτικά τοξική, ωστόσο η Κυβέρνηση υπαναχώρησε στο θέμα για να κάμψει τις αντιρρήσεις του ΔΝΤ και να επιταχύνει την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.