.Το Μαξίμου εξηγεί ξανά βήμα-βήμα τη συμφωνία με την Ευρωζώνη

Εν μέσω μιας μαραθώνιας συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου διατυπώθηκαν ενστάσεις από βουλευτές και υπουργούς, σκληρών δηλώσεων από τη Γερμανία, αλλά και προειδοποιήσεων για το χρηματοδοτικό κενό η κυβέρνηση προσπαθεί να εξηγήσει εκ νέου τη συμφωνία.

 Το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω, άτυπης ενημέρωσης, αναλύει τη συμφωνία που έγινε πάνω στη λίστα Βαρουφάκη και τη χωρίζει σε οκτώ βασικούς τομείς. *1.Διαπραγμάτευση *

 Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε, αφορά 4 μήνες και οι εταίροι συμφώνησαν με την κυβέρνηση σε μια σειρά ζητήματα, όπως: * Διαχωρισμό δανειακής σύμβασης από μνημόνια. * Απεμπλοκή από μνημό... περισσότερα »

.Σφοδρή σύγκρουση Μειμαράκη-Κωνσταντοπούλου

Η επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή με θέμα το αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Γεωργιάδη και τις ενστάσεις που προέβαλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές, σημαδεύτηκε από τα πυρά που δέχτηκε η πρόεδρος της Βουλής από πολλές κατευθύνσεις. 

Εκτός του κ. Βενιζέλου που την κατηγόρησε ότι παραβιάζει τη «διάκριση των εξουσιών», η πρόεδρος της Βουλής βρέθηκε στο «στόχαστρο» και του προηγούμενου προέδρου, Ευάγγελου Μειμαράκη. «Δεν καταλαβαίνω την επιλεκτική ευαισθησία σας προς το συγκεκριμένο θέμα», σημείωσε ο κ. Μειμαράκης, αναφερόμενος στην υπόθεση των προφυ... περισσότερα »

.Γ. Σταθάκης: Το χρηματοδοτικό κενό απασχολεί την κυβέρνηση

Αδυναμία να τα καταφέρει η χώρα μας χωρίς χρηματοδότηση, μέσα στο τετράμηνο, να ανταπεξέλθει στην κάλυψη των υποχρεώσεών της εξέφρασε σήμερα κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομίας υπογραμμίζοντας ότι το δημοσιονομικό κενό έχει εκτοξευτεί στα 5-7 δισ. ευρώ αντί των 2,5 δισ. ευρώ που προβλεπόταν πριν τις εκλογές.

Στο μεταξύ, το χρηματοδοτικό κενό απασχολεί την κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εξερχόμενος της συντονιστικής σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, και τόνισε ότι διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους και το επόμενο διάστημα θα γίνει συζήτηση για να καλυφθεί ομαλά και ασφαλώς η χρηματοδότηση.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την υστέρηση των εσόδων σχολίασε ότι θα πρέπει να έχουμε υπομονή δύο με τρεις μήνες και δεν θα υπάρχει κενό.

Στο μεταξύ, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, μέχρι τον Ιούνιο, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, η κυβέρνηση εξετάζει μεταξύ άλλων την έκδοση εντόκων και τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ομόλογα που δεν κουρεύτηκαν.

.Κ. Γαβράς: Η «συντηρητική» Ευρώπη δεν έχει «κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει»

Η «συντηρητική» Ευρώπη δεν έχει «κανένα λόγο» να αφήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να επιτύχει» εκτιμά ο κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην κομμουνιστική εφημερίδα «Λ' Ουμανιτέ».
«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συντηρητική Ευρώπη, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει, έστω και μόνο για ιδεολογικούς λόγους» δηλώνει ο Ελληνογάλλος σκηνοθέτης.

«Αυτό που συμβαίνει σε τρία ή τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες είναι μια τραγωδία. Εγκρίνω τη βούληση του Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από τα νύχια της τρόικας» προσθέτει ο σκηνοθέτης του «Ζ».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «άρχισε να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις του. Δεν θα καταφέρει ίσως τα πάντα, αλλά το σημαντικό είναι να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει» συνεχίζει ο 82χρονος κινηματογραφιστής.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό, ο Κώστας Γαβράς το χαρακτήρισε «πολύ δίκαιο στον τύπο και την ουσία, προβλέπει δηλαδή μια απαραίτητη κρατική υποστήριξη, αφήνοντας παράλληλα τον πολιτισμό στα χέρια αυτών που τον παράγουν».

.Τη διακοπή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων εξετάζει η κυβέρνηση

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε σκληρά μέτρα για να μπει ένα τέλος στην κατρακύλα του ποδοσφαίρου στη χώρα. Μάλιστα πρόκειται να εισηγηθεί την πρότασή του για διακοπή όλων των πρωταθλημάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη σημερινή του συνάντηση (14:40) με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία θα παραβρεθεί και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη.

Αφορμή στάθηκαν όσα διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, αλλά και τα όσα ακολούθησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ, την Τρίτη. Ο υφυπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» ξεκαθάρισε πως η πολιτεία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα λάβει μέτρα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. 

Τη θέση του κ. Κοντονή περί διακοπής των διοργανώσεων στηρίζει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Κοντονής θα συναντηθεί με τους προέδρους της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ και τη Φούτμπολ λιγκ, προκειμένου να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

.Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του Άδ. Γεωργιάδη

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, σε μια αντιπαράθεση που άρχισε επί διαδικαστικών θεμάτων μεταξύ της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να συνεχιστεί με βαριές κατηγορίες περί θεσμικών ατοπημάτων, ενώ έφθασε και σε αναφορές στα μνημόνια.

Μόνο θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη, ήταν το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ 'Αδωνη Γεωργιάδη που απορρίφθηκε τελικά με 216 ψήφους κατά, ένα υπέρ , ενώ 7 βουλευτές δήλωσαν παρόν.

Ωστόσο, είχαν προηγηθεί τέσσερις ώρες έντονης αντιπαράθεσης, πριν αποφασιστεί και από τους κυβερνητικούς βουλευτές, ότι η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης, έπρεπε να ολοκληρωθεί  το βράδυ της Τρίτης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.