.Συμφωνία μέχρι την Πέμπτη παρά τη διαφωνία Κουβέλη


Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει το πακέτο των νέων μέτρων μέχρι την Πέμπτη. 

Ο πρωθυπουργός με μήνυμά του μετά την εμπλοκή στη σύσκεψη και την κρίση δήλωσε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στην κατάθεση του πακέτου και την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή παρά τη διαφωνία Κουβέλη στα εργασιακά. 

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας είχε πολύωρη τηλεδιάκεψη με τους κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) με τους οποίους εξέτασε τις ενστάσεις που έθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη σημερινήσύσκεψη και κυρίως τα αγκάθια που σχετίζονται με τα εργασιακά θέματα.

Στελέχη του υπουργείου αποσαφήνισαν πως «το υπουργείο Οικονομικών θα βρίσκεται με τους δανειστές σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση έως και την Πέμπτη προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι για τα εργασιακά και συνολικά το πακέτο των μέτρων».

Στόχος του κ. Στουρνάρα και των συνεργατών τους είναι μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup Working Group την Πέμπτη στις Βρυξέλλες να έχει οριστικοποιηθεί όλο το πακέτο των παρεμβάσεων που θα ξεκλειδώσουν την επόμενη δόση.

Ο υπουργός δήλωσε χτες στο Reuters, πως η τρόικα έκανε κάποιες υποχωρήσεις στα εργασιακά θέματα, τα οποία αποτελούν το αγκάθι της διαπραγμάτευσης του πακέτου των 12 περίπου δισ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα για το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στο διεθνές ειδησεογραφικό παρκτορείο, προσθέτοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με στόχο να βελτιωθούν κάποιοι όροι. Η τρόικα έκανε κάποιες υποχωρήσεις».

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

.Νέα «μεσολαβητική» προσπάθεια


Νέα «μεσολαβητική» προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει απόψε συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ανέλαβε σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συνομιλώντας τηλεφωνικά τόσο με τον πρωθυπουργό, όσο και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης ανέφερε στον κ. Βενιζέλο ότι η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ είναι αδύνατο να ψηφίσει τα εργασιακά. Άφησε, πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανοιχτή κάποια χαραμάδα να τα ψηφίσει, σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω βελτίωση.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για τη συνομιλία του με τον κ. Κουβέλη. Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Ωστόσο τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα από αύριο, καθώς ο κ. Βενιζέλος αναχωρεί το πρωί για τις ΗΠΑ. Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να συνεχίσει τις προσπάθειές του μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών από εκεί που θα βρίσκεται.

.Στουρνάρας: Ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση


Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση, το νομοσχέδιο με το σύνολο των προαπαιτούμενων μέτρων για την εξασφάλιση της δόσης των 31,5 δισ. - δείγμα ότι η συζήτηση με την τρόικα βρίσκεται στο τέλος της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

«Η προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ να βρει ισοδύναμα είναι ευπρόσδεκτη. Σήμερα, όμως, η διαφορά είναι "περί όνου σκιάς"» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Στη διάρκεια της συζήτησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την κατάργηση της εγγυημένης συμμετοχής του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ και λιμένες, ο κ. Στουρνάρας επέμεινε πως η κυβέρνηση διεξάγει όντως σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα 

επικαλούμενος τα σημερινά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας από το EFSF «ακόμα φθηνότερα και από την Αυστρία», την εξασφάλιση της επιμήκυνσης με λήψη μέτρων 13,5 δισ. (αντί 18,5 δισ. χωρίς επιμήκυνση) 

και τη μείωση των δαπανών για συντάξεις μισθούς και επιδόματα στα 6,5 δισ. ευρώ (αντί ποσοστού ίσου με τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση των πρωτογενών δαπανών). 

Αργά το βράδυ, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ στην οποία εκτιμήθηκαν η κατάσταση και οι συμβιβαστικές προτάσεις γύρω από τα εργασιακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και κρίθηκε πως επήλθε πρόοδος, η θέση του κόμματος παραμένει σταθερή να μην ψηφίσει τα εργασιακά, καθώς υπάρχουν ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες.

."Οι δανειζόμενες χώρες θα επιστρέψουν στις αγορές το 2014"


Στο τέλος του 2014 αναμένεται ότι θα είναι σε θέση οι χώρες της Ευρωζώνης που έχουν λάβει πακέτα οικονομικής βοήθειας να επανέλθουν στις αγορές για να χρηματοδοτούν τις ανάγκες τους, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.
«Αυτό θα είναι εφικτό σε δύο χρόνια», δήλωσε ο Γερμανός επικεφαλής του ΕΜΣ, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένες χώρες.

Αν «και δεν θα υπάρχει η αίσθηση ότι έχει ξεπερασθεί η κρίση», τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες πιθανόν θα επαρκούν τότε για να τις βοηθήσουν να περάσουν «το τελικό τεστ» και να επιστρέψουν στις αγορές ομολόγων, καθώς οι εργαζόμενοι προσαρμόζονται στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Χωρίς να αναφερθεί στην Ισπανία, σημείωσε ότι ο ΕΜΣ μπορεί να δώσει ταχύτερα μία προληπτική πιστωτική γραμμή σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από ότι ένα πλήρες πακέτο διάσωσης που απαιτεί δύο έως τρεις εβδομάδες. 

«Αν μία χώρα ζητήσει μία προληπτική συμφωνία, μπορούμε να δράσουμε σχετικά γρήγορα», δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι η «παρέμβαση στη δευτερογενή αγορά» θα μπορούσε να γίνει σε δύο ημέρες.

.SZ: Δύο επιπλέον χρόνια θα λάβει η Αθήνα για επίτευξη των στόχων της


Παράταση δύο ετών για την επίτευξη των στόχων δημοσιονομικής εξυγίανσης θα λάβει η Ελλάδα, η οποία θα λάβει και την επόμενη δόση του δανείου, υποστηρίζει η Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη πληροφορίες περί επεξεργασίας σχετικού «μνημονίου κατανόησης», ανάμεσα στην Αθήνα και στην τρόικα.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η χρονική επιμήκυνση αφορά τον στόχο του ελλείμματος, ο οποίος θα πρέπει πλέον να επιτευχθεί το 2016 και όχι το 2014, αλλά και τα ζητήματα αποκρατικοποιήσεων, αγοράς εργασίας και ενεργειακής πολιτικής. 

Παραμένει πάντως ανοιχτό το ζήτημα της κάλυψης της χρηματοδότησης μετά το 2014. Οιανάγκες αυτές, αναφέρει η εφημερίδα, ανέρχονται σε 15-18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση των δανειστών για περαιτέρω παραχωρήσεις, οφείλεται, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, στο γεγονός ότι για πρώτη φορά οι μεταρρυθμίσεις προωθούνται με θάρρος, καθώς και στο ότι τα νέα οικονομικά προβλήματα δεν οφείλονται τόσο σε πολιτικά λάθη,

 αλλά κυρίως στην βαθιά ύφεση, η οποία δεν είχε προβλεφθεί. Επιπλέον, η καγκελάριος Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν επικίνδυνη, πολιτικά και οικονομικά.

Η SZ αναφέρει ακόμη ότι ανάμεσα στα σενάρια που συζητούνται για την Ελλάδα είναι η επαναγορά ελληνικών ομολόγων στην αξία της αγοράς, αλλά και ένα έμμεσο «κούρεμα» του χρέους, με μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχουν ήδη χορηγηθεί.

.Μικροσκοπική κάμερα «απαθανατίζει» την καθημερινότητά σας


Θέλετε να συνθέσετε ένα προσωπικό φωτογραφικό «ημερολόγιο» με τις σημαντικότερες στιγμές κάθε ημέρας σας; Η επιθυμία σας πλέον μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Διακριτικά και σχετικά οικονομικά μάλιστα.
Αρκεί να αναθέσετε τη δουλειά στη Memoto. 

Η μικροσκοπική αυτή κάμερα - με μέγεθος ίσο με ένα γραμματόσημο - «φοριέται» ανεξάρτητα από τις στιλιστικές σας επιλογές.
Δουλειά της είναι να «τραβάει» μια φωτογραφία κάθε τριάντα δευτερόλεπτα, καταγράφοντας με τον τρόπο αυτό τις καθημερινές σας συνήθειες.

Το οπτικό σας «μονοπάτι» αποθηκεύεται διαδικτυακά, με βάση την ώρα, την ημερομηνία και τον τόπο καταγραφής, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε ακολούθως τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές.

Υπολογίζεται ότι μέσα στο 2013, η κάμερα - που διαθέτει ανάλυση 5 megapixels - θα κυκλοφορήσει στην αγοράέναντι 279 δολαρίων. 

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια σουηδική εταιρεία, τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα σε τρία χρώματα, πορτοκαλί, άσπρο και γκρι

.Στα 253 ευρώ το νέο iPad mini


Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών, Apple, ανακοίνωσε τη διάθεση μιας νέας έκδοσης του δημοφιλούς iPad, με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο tablet θα είναι μικρότερο, αφού θα διαθέτει οθόνη 7,9 ιντσών και αποτελεί την πρώτη "ταμπλέτα" της εταιρείας που θα κατασκευάζεται σε αυτό το μέγεθος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ μαζί με τον επικεφαλής του εμπορικού τμήματος, Φιλ Σίλερ, παρουσίασαν το νέο tablet, το οποίο ουσιαστικά διαθέτει τις περισσότερες από τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του iPad, αλλά σε μικρότερο περίβλημα.

Όπως ανακοινώθηκε, η τιμή του "iPad mini" θα φτάνει τα 329 δολάρια (253 ευρώ), κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού θωρείται αρκετά υψηλή.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης τη διάθεση ενός iPad τέταρτης γενιάς (κανονικού μεγέθους), μόλις έξι μήνες μετά τη παρουσίαση του tablet τρίτης γενιάς -κίνηση που ήταν ανέλπιστη. 

Το νέο μοντέλο, το οποίο θα πωλείται προς 499 δολάρια (385 ευρώ), είναι ταχύτερο και λεπτότερο από τον προκάτοχό του.
 Η ανακοίνωση του iPad τέταρτης γενιάς έρχεται λίγες μόνο ημέρες πριν την παρουσίαση του νέου "Surface" tablet της Microsoft.

 Η Apple παρουσίασε επίσης και τη νέα σειρά laptops, MacBook Pro, η οποία περιλαμβάνει και ένα μοντέλο 13 ιντσών, το οποίο είναι εξοπλισμένο με οθόνη Retina (οθόνη υγρών κρυστάλλων), ανάλυσης 2560x1600 pixels.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.