.Στουρνάρας: Ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση


Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση, το νομοσχέδιο με το σύνολο των προαπαιτούμενων μέτρων για την εξασφάλιση της δόσης των 31,5 δισ. - δείγμα ότι η συζήτηση με την τρόικα βρίσκεται στο τέλος της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

«Η προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ να βρει ισοδύναμα είναι ευπρόσδεκτη. Σήμερα, όμως, η διαφορά είναι "περί όνου σκιάς"» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Στη διάρκεια της συζήτησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την κατάργηση της εγγυημένης συμμετοχής του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ και λιμένες, ο κ. Στουρνάρας επέμεινε πως η κυβέρνηση διεξάγει όντως σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα 

επικαλούμενος τα σημερινά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας από το EFSF «ακόμα φθηνότερα και από την Αυστρία», την εξασφάλιση της επιμήκυνσης με λήψη μέτρων 13,5 δισ. (αντί 18,5 δισ. χωρίς επιμήκυνση) 

και τη μείωση των δαπανών για συντάξεις μισθούς και επιδόματα στα 6,5 δισ. ευρώ (αντί ποσοστού ίσου με τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση των πρωτογενών δαπανών). 

Αργά το βράδυ, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ στην οποία εκτιμήθηκαν η κατάσταση και οι συμβιβαστικές προτάσεις γύρω από τα εργασιακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και κρίθηκε πως επήλθε πρόοδος, η θέση του κόμματος παραμένει σταθερή να μην ψηφίσει τα εργασιακά, καθώς υπάρχουν ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.