.Οι 30 «καυτές» μέρες της κυβέρνησης – Ερχονται τρόικα και δύο «πακέτα» με προαπαιτούμενα-σοκ!

Υψηλής προτεραιότητας είναι οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης για τον επόμενο ένα μήνα και με ορόσημο την 15η Νοεμβρίου- οπότε και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση- Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο οικονομικών ανεβάζουν «στροφές».
Νωρίτερα, θα πρέπει να έχουν εγκριθεί δύο «πακέτα» προαπαιτούμενων δράσεων με δεκάδες μέτρα, τα οποία αναμφισβήτητα θα έχουν τεράστιο κόστος για τους πολίτες. Η κυβέρνηση καλείται εν ολίγοις, να υλοποιήσει ένα «βουνό» μνημονιακών δράσεων με μεγάλο «πονοκέφαλο» το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν πειστικές εναλλακτικές για αγρότες και ΦΠΑ 23% στην Παιδεία.
Τα παραπάνω, αποτελούν τη βασική προϋπόθεση, ώστε αμέσως μετά να ανοίξει ο δρόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Ερχεται πολυνομοσχέδιο-σκούπα
Με στόχο τόσο την εξειδίκευση των ήδη ψηφισμένων μέτρων όσο την κατάρτιση του πολυνομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από όλους τους υπουργούς του να προσκομίσουν –μέχρι αύριο- σημειώματα με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν στο πρώτο πακέτο.
Αυτά, αναμένεται να επεξεργαστεί μετέπειτα ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου και εν συνεχεία το πολυνομοσχέδιο να λάβει την τελική του μορφή.
Με δεδομένο ότι οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές και τα χρονικά περιθώρια ανύπαρκτα, το πολυνομοσχέδιο πιθανολογείται ότι θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, πράγμα που όπως όλα δείχνουν θα ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων στη Βουλή.
Οι επόμενες δράσεις
Υπό ομαλές συνθήκες, ο πρωθυπουργός θα υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα και θα φτάσει στο νήμα της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος. Αμέσως μετά, θα μπορέσουν να «ξεκλειδώσουν» :
• Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σημαντικό εμπόδιο όμως, είναι ότι δεν έχει ξεκινήσει το σχέδιο για τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων», ενώ προς το τέλος Οκτωβρίου ολοκληρώνονται τα stress test και το πιθανότερο είναι όλες οι συστημικές τράπεζες θα χρειαστούν κεφάλαια που δύσκολα θα μπορούν να καλύψουν οι σημερινοί μέτοχοι.
• Η εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ που έχει εγκριθεί πολιτικά από το Eurogroup του Αυγούστου αλλά και ένα επιπλέον ποσό, ως 5 δισ. ευρώ, της νέας δόσης, η οποία θα εκταμιευθεί αν ολοκληρωθεί με επιτυχία η αξιολόγηση
• Η δέσμευση διατύπωσης για την αναδιάρθρωση του χρέους στο ανακοινωθέν του Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου ή ακόμα και αργότερα, σε έκτακτη συνεδρίαση μέσα στον ίδιο μήνα.

.«Σφαγή» Τσίπρα- Μεϊμαράκη στη βουλή: Φαρμακερές ατάκες και βολές

Κατακόρυφα ανέβηκε το θερμόμετρο στη βουλή, μετά από την ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον πρόεδρο της ΝΔ να κοντράρεται με τον πρωθυπουργό για το χρέος αλλά και τα «γαλάζια» εσωκομματικά. 

«Εξαιρετική προεκλογική ομιλία κ. Μεϊμαράκη, αλλά να σας υπενθυμίσω ότι οι εκλογές έγιναν στις 20 Σεπτεμβρίου και ο λαός απεφάνθη, χάσατε πανηγυρικά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, αμέσως μετά την ομιλία του, σημειώνοντάς του ότι το γεγονός ότι είναι προεκλογική περίοδος για το κόμμα του τον αναγκάζει να έχει αντίστοιχη ρητορική.
 Εκανε επίθεση όμως στον κ. Μεϊμαράκη κ... περισσότερα »

.Περισσότερα μέτρα ζητά το ΔΝΤ - «Βλέπει» νέες μειώσεις στις συντάξεις για την Ελλάδα

Την ανάγκη λήψης νέων μέτρων από την Ελλάδα προβλέπει το ΔΝΤ, ύψους 460 εκατ. ευρώ για φέτος, ενώ το Ταμείο προβλέπει ότι θα υπάρξουν μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις στη χώρα μας. 

Οι προβλέψεις στην έκθεση Fiscal Monitor του Ταμείου, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Λίμα, δείχνουν την ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων περίπου 460 εκατ. ευρώ για φέτος και σχεδόν 900 εκατομμυρίων ευρώ το 2016.

 Η απόκλιση μεταξύ Αθήνας και ΔΝΤ αποτυπώνεται στις εκτιμήσεις για το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2015 και το 2016. Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει για φέτος πρωτογενέ...περισσότερα »

.Το σχέδιο για πάταξη της φοροδιαφυγής με το πλαστικό χρήμα

Μέσα από την κατακόρυφη αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, το οποίο ουσιαστικά θα γίνει υποχρεωτικό στη μεγαλύτερη γκάμα των καθημερινών συναλλαγών, στοχεύει το οικονομικό επιτελείο να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να κλείσει την πληγή της μη πληρωμής ΦΠΑ εντός του υπάρχοντος πλαισίου των capital controls που συνδράμουν στις κυβερνητικές προσπάθειες.

Στα μέτρα που προκρίνονται από το οικονομικό επιτελείο και μένει να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις είναι η θεσμοθέτηση του ακατάσχετου για επαγγελματικούς λογαριασμούς που αφορούν αποκλειστικά σε συναλλαγές με κάρτες (θα επιτρέπεται αποκλειστικά μόνο η άμεση παρακράτηση ΦΠΑ από την εφορία), η υποχρεωτική εγκατάσταση συσκευών χρέωσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σε όλες της επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, η υποχρεωτική πληρωμή με πλαστικό χρήμα πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, το οποίο μάλιστα υπολογίζεται να μπει πολύ χαμηλά (από 50 ευρώ και πάνω) και η μείωση του κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας των συσκευών POS για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. 

Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση εξετάζεται και η αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνει και το ποσοστό της προμήθειας που παίρνουν οι τράπεζες, που σήμερα φτάνει και το 2%.
Πέραν τούτων, στο οικονομικό επιτελείο εξετάζεται η παροχή κινήτρων για τη χρήση του πλαστικού χρήματος με κληρώσεις ακόμα και ακινήτων.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η σύνδεση του αφορολόγητου ορίου μόνο με δαπάνες που πληρώνονται αποδεδειγμένα με πλαστικό χρήμα, καθώς και η παροχή έκπτωσης φόρου από τις δαπάνες λήψης υπηρεσιών από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους μόνο εφόσον οι σχετικές πληρωμές γίνονται με πλαστικό χρήμα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.