.Περισσότεροι δανειολήπτες εντάσσονται στις ευνοϊκές διατάξεις

Περισσότερα δάνεια θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση που θα ψηφιστεί από τη Βουλή τη Δευτέρα, καθώς οι ευνοϊκές διατάξεις θα ισχύουν και για τα «πορτοκαλί» στεγαστικά δάνεια, δηλαδή για τα εν δυνάμει «κόκκινα».

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Θανάσης Σκορδάς, στη ρύθμιση μπορούν να μπουν όλα τα ενήμερα δάνεια, δηλαδή όλες οι δανειακές συμβάσεις που δεν έχουν καταγγελθεί, έστω κι αν έχουν καθυστερήσει κάποιες δόσεις. 

Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» ότι εάν κάποιος δανειολήπτης δεν έχει πληρώσει μία ή δύο δόσεις ή έχει καθυστερήσει μέχρι και 90 ημέρες και εφόσον πληροί και τα υπόλοιπα κριτήρια, τότε μπορεί να ζητήσει ρύθμιση από την τράπεζα και για 4 χρόνια να καταβάλλει δόση που θα αντιστοιχεί στο 30% του εισοδήματός του.

Πάγια τραπεζική τακτική είναι να μην καταγγέλλεται μία δανειακή σύμβαση τουλάχιστον ως το χρονικό όριο των 90 ημερών που μπορεί να καθυστερήσει η αποπληρωμή, ενώ σε οριστική καθυστέρηση μπαίνει ένα δάνειο όταν δεν έχουν καταβληθεί δόσεις για 180 ημέρες.

.Κουβέλης: Πρέπει να γίνουν διορθώσεις στο πρόγραμμα

Διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση θεωρεί με δήλωσή του στη Realnews ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ την έκθεση του ΔΝΤ. 

Ο κ Κουβέλης σημειώνει πως «από τη στιγμή που οι δανειστές μας παραδέχονται -για δικούς τους λόγους- το λάθος τους, είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις». 

Ζητά μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κανένα πρόσθετο μέτρο για μισθωτούς και συνταξιούχους. 

Τονίζει πως «η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε αναπτυξιακά μέτρα, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να κινηθεί η αγορά. 

Στην κατεύθυνση αυτή, η χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο για την ανάπτυξη όσο και για την αντιμετώπιση της ανεργίας». 

Πάντως, σημειώνει ότι ενόψει και των ευρωεκλογών, οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συμμαχίες και προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστούν οι συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζονται. 

.«Τώρα ξέρουμε πότε θα γίνει σεισμός»

Δύο μέρες μετά τα 4,4 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Αθήνα, με το επίκεντρο στα 22 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης, ο καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Βαρώτσος, μίλησε σε φοιτητές και συναδέλφους του καθηγητές για την εξέλιξη της μεθόδου ΒΑΝ ως προς την αποτελεσματικότητά της στην πρόβλεψη των σεισμών.

Όπως αποκάλυψε, από τις 30 Ιανουαρίου του 2013 στη βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων του πανεπιστημίου Cornell μπορεί κάποιος να βρει αν θέλει την αναφορά προσεισμικών σημάτων της ομάδας ΒΑΝ που αντιστοιχούσε στον επερχόμενο σεισμό που ξύπνησε την περασμένη Τρίτη την Αθήνα με επίκεντρο τη Λούτσα. Τα προσεισμικά σήματα κατέγραψε ο σταθμός του ΒΑΝ στη Λαμία.

Μάλιστα, όπως ανέφερε οι προβλέψεις αναρτώνται στη διεθνή βάση του πανεπιστημίου και στη συνέχεια δημοσιεύονται σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σεισμός του Αιγίου το 1995. Ο καθηγητής θυμάται: «Εμείς ξέραμε τι θα συμβεί». 

Την επόμενη ημέρα του σεισμού, οι «Times» δημοσίευσαν άρθρο, το οποίο έκανε αναφορά στα θύματα ενός σεισμού που είχε προβλεφθεί.

Όσο για το πώς μπορεί να προβλεφθεί η χρονική στιγμή που θα γίνει ένας σεισμός πέρα από το επίκεντρο και το μέγεθός του, ο κ. Βαρώτσος μίλησε για αυτό στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». 

«Το σήμα το έχουμε μήνες πριν συμβεί ένας σεισμός, αλλά προσπαθήσαμε να έρθουμε πιο κοντά στην εκδήλωσή του με τη θεωρία του Φυσικού Χρόνου, που είναι μια νέα άποψη για το χρόνο, την οποία πρότεινε η ομάδα μας». Παραπέμπει μάλιστα σε μια παράμετρο με την ονομασία Κ1.

Η παράμετρος αυτή είναι που μαρτυρά σύμφωνα με τον καθηγητή πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από ένα σεισμό. «Όταν η παράμετρος αυτή φτάσει στην τιμή 0,070 πλησιάζουμε στο κρίσιμο σημείο, που σημαίνει ότι τότε είναι θέμα ημερών να εκδηλωθεί σεισμός».

.Ιω. Στουρνάρας: «Δύναμη διαπραγμάτευσης» το "mea culpa" του ΔΝΤ

«Τότε δεν ήμασταν έτοιμοι, ούτε εμείς, ούτε αυτοί (σ.σ. η τρόικα). Σήμερα η χώρα έχει σωθεί, δεν απειλείται με έξοδο από το ευρώ, ούτε με χρεοκοπία. Αν δεν είχαν γίνει όσα έγιναν, σήμερα θα ήμασταν Συρία» σημειώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, αναφορικά με την έκθεση του ΔΝΤ και το "mea culpa" που διετύπωσε το Ταμείο αναφορικά με την Ελλάδα.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι η ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ δίνει στην κυβέρνηση μια «δύναμη διαπραγμάτευσης», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας.

Ο ίδιος δεν αρνείται ότι «η έκθεση Τόμσεν δίνει τη χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ», αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν εκείνη που έκανε τη διαπραγμάτευση του πρώτου μνημονίου.

.Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα που είχε διαπράξει κλοπές στις περιοχές των Αχαρνών, Αγ. Στεφάνου και Καπανδριτίου

Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα που είχε διαπράξει τουλάχιστον 100 ληστείες σε σπίτια στις περιοχές των Αχαρνών, του Αγίου Στεφάνου και του Καπανδριτίου. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα 750.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν στην περιοχή των Αχαρνών, δύο άτομα ηλικίας 23 και 28 ετών, μέλη της σπείρας, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους, ηλικίας 20, 20, 37 και 39 ετών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Α.Τ Αχαρνών στην οικία του 28χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα δίκαννο, που είχε αφαιρεθεί από σπίτι, μία κυνηγετική καραμπίνα, κοσμήματα και ρολόγια, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, τους τελευταίους δέκα μήνες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από σπίτια, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. 

Ειδικότερα, ενεργώντας είτε από κοινού, είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, παρακολουθούσαν τις οικίες-στόχους τους και εισέρχονταν παραβιάζοντας την πόρτα ή το παράθυρο κατά την απουσία των ιδιοκτητών.

Όπως εξακριβώθηκε, συνολικά έχουν διαπράξει εκατό διαρρήξεις, εκ των οποίων ενενήντα τρείς στην περιοχή των Αχαρνών, έξι στον 'Αγιο Στέφανο και μία στο Καπανδρίτι. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, διέπραξαν και δύο αρπαγές τσαντών στην περιοχή των Αχαρνών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.