.«Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα διαλύσει την ευρωζώνη»


Η κρίση στην Ελλάδα δεν μπορεί να λυθεί μέσα σε λίγα χρόνια, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος μίλησε στην γερμανική βουλή ενόψει της ψηφοφορίας του πακέτου, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, και ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται σημάδια των πρώτων επιτυχιών από τη διάσωση της χώρας. Ωστόσο, η χώρα πρέπει να διανύσει ακόμη πολύ δρόμο.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις και ζητώντας την έγκριση των βουλευτών, ο γερμανικός υπουργός Οικομικών ανέφερε ότι οι βουλευτές καλούνται ουσιαστικά να αποφασίσουν «τη συνέχιση ή τη διακοπή του ελληνικού προγράμματος στήριξης.Μια ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να ξεκινήσει διαδικασία διάσπασης της ευρωζώνης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ζήτησε από τους βουλευτές να σταματήσει η φημολογία περί απομείωσης του ελληνικού χρέους καθώς πυροδοτείται η αστάθεια και αβεβαιότητα στις αγορές.

Όλα δείχνουν ότι η συμφωνία θα λάβει το «πράσινο φως» από το κοινοβούλιο, παρά τις αντιρρήσεις μεμονωμένων βουλευτών τόσο στον κυβερνητικό συνασπισμό, όσο και στη σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.