.Σόρος προς Γερμανία : Ευρωομόλογα ή βγείτε από την Ευρωζώνη


Να εγκρίνει την έκδοση ευρωομολόγων ή να αποχωρήσει η ίδια από το ευρώ για το καλό της Ευρωζώνης κάλεσε την Γερμανία ο αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος, σε ομιλία του στο Κέντρο Οικονομικών Μελετών της Φραγκφούρτης, κατηγόρησε το Βερολίνο ότι στην περίπτωση της Κύπρου «το παρατράβηξε» και προειδοποίησε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κατευθύνεται προς περίοδο ύφεσης.

«Η πρώτη μου προτίμηση θα ήταν τα ευρωομόλογα. Η δεύτερη θα ήταν η αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη.

 Αν φύγει, το ευρώ θα υποτιμηθεί και οι χρεωμένες χώρες θα ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Το χρέος τους θα ξαναγίνει αυτομάτως βιώσιμο», δήλωσε ο κ. Σόρος και σημείωσε ότι είναι μεν θέμα του Βερολίνου να αποφασίσει αν θέλει ευρωομόλογα ή όχι, αλλά «δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει τις υπερχρεωμένες χώρες να ξεφύγουν από την δυστυχία τους». 

Εάν η Γερμανία είναι αντίθετη στην έκδοση ευρωομολόγων, συνεχίζει ο γνωστός επενδυτής, ο οποίος είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός για τις κερδοσκοπικές επιθέσεις του εναντίον της στερλίνας, «θα πρέπει να σκεφτεί η ίδια το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το ευρώ και να αφήσει τους άλλους να τα εκδώσουν».

Ο Τζορτζ Σόρος απέδωσε ακόμη τα προβλήματα της Ευρωζώνης στην εφαρμογή λανθασμένων πολιτικών από την πλευρά της Γερμανίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.