.Μήνυμα Σαμαρά εντός και εκτός της χώρας

«Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει και δεν θα επιτρέψει καμία παρέκκλιση από τη Συνταγματική πράξη ούτε από τη δημοκρατική νομιμότητα, ούτε από την πολιτική σταθερότητα, ούτε από την οικονομική πολιτική εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων»  δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο 

και επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι εκλογές να γίνουν το 2016 και μέχρι τότε να έχει καλυφθεί μεγάλο μέρος των αδικιών και να έχει αισθανθεί ο καθένας τη μείωση των φορολογικών βαρών, την ανάπτυξη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας. Γι΄αυτό -πρόσθεσε- κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν με κάθε τρόπο εκλογές τώρα γιατί ξέρουν ότι λίγο αργότερα θα είναι γι' αυτούς πολύ αργά. 

Ο κ. Σαμαράς απέδωσε την επιδείνωση της εικόνας της χώρας στις διεθνείς αγορές τα τελευταία 24ωρα στην ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ζήτησε να μην χαλαρώσει το κυβερνητικό έργο ούτε στιγμή, να υπάρξει περισσότερος και καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στα υπουργεία, να συνεργάζονται περισσότεροι οι υπουργοί με τους βουλευτές και να υπάρξει καλύτερη προβολή του κυβερνητικού έργου. 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας τόνισε ότι κονδύλια 12 δισ. από το ΕΣΠΑ που θα διατεθούν από τις αρχές του 2015 μεταξύ των οποίων 4,9 δισ. θα αφορούν το νέο ΕΣΠΑ και θα δοθούν εμπροσθοβαρώς εκ των οποίων τα 700 εκ. θα αφορούν δράσεις για την απασχόληση.  

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πραγματοποιείται με φόντο τις δραματικές απώλειες νωρίτερα κοντά στο 10% του γενικού δείκτη στο ΧΑ που τελικά τις περιόρισε κατά το κλείσιμο στο 6,25%.  Στο 7,44% διαμορφώθηκε εξάλλου στο κλείσιμο της αγοράς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στον απόηχο της εκλογολογίας και της προώρης εξόδου της Ελλάδας απο τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.