.Να τονωθεί η ρευστότητα ζήτησε ο Α. Σαμαράς από τους υπουργούς


Σαφείς οδηγίες στους υπουργούς αν τηρούν τα χρονοδιαγράμματα των προαπαιτούμενων, να τηρούν τους προϋπολογισμούς με προσωπική εποπτεία ώστε να μην ενεργοποιείται η ρήτρα αυτόματης διόρθωσης και να επιτυγχάνουν μεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσματα έδωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. 

Στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από τη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας και από την αποκατάσταση κοινωνικών αδικιών και για αυτό τόνισε ότι από τα πρωτογενή πλεονάσματα το 70% θα κατευθύνεται σε κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί ενώ το υπόλοιπο 30% για το χρέος. 

Ζήτησε να πέσουν άμεσα χρήματα στην αγορά από τη δόση που αναμένεται στις 13 Δεκεμβρίου και κάλεσε τους υπουργούς να συντονιστούν με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να επιστραφούν σταδιακά τα 9,3 δισ. που οφείλονται στην αγορά. 

Έκανε λόγο για ανόρθωση της αξιοπιστίας της χώρας, είπε ότι πετύχαμε ότι έπρεπε με βάση τις συνθήκες που υπήρχαν και συνέστησε να μην υπάρχει θριαμβολογία. 

Εξήρε την «αρετή και τόλμη» του Γ. Στουρνάρα, όπως χαρακτηριστικά είπε ενώ ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι πλέον οι σύμμαχοι της χώρας είναι πολλοί περισσότεροι από ότι στο παρελθόν. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο πρωθυπουγός «τo τελευταίο διάστημα είχαμε το μεγάλο ζήτημα της ευρωπαϊκής μάχης. Αυτή η μάχη τερματίστηκε στο τελευταίο Eurogroup. 

Δεν θέλω να ακούσω θριαμβολογίες, πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση των προβλημάτων. Δεν γίνεται να μιλάμε για επιτυχία όταν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα.

Ο Γ. Στουρνάρας έκανε τιτάνιο έργο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όλοι οι υπουργοί τα δώσατε όλα σε σημείο αυτοθυσίας ακόμα και σε βάρος της υγείας σας όπως έγινε με τον Αντώνη Ρουπακιώτη.

Τώρα όλα έληξαν. Από το χθες αντλούμε συμπεράσματα. Θα διορθώσουμε τα όποια λάθη στη λειτουργία μας. 
Η κυβέρνηση στο εξωτερικό είναι πλέον αξιόπιστη. Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να τραυματίσει την αξιοπιστία της Ελλάδας. 

Σας θέλω όλους αλληλέγγυους, μπετόν αρμέ, συντονισμένους. Συνεχίζουμε, πρέπει να τρέξουμε τα προαπαιτούμενα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, είναι δράσεις φιλικές προς την κοινωνία, και κάνουν καλό στην ανταγωνιστικότητα.

Παράληλλα ο πρωθυπουγός παρουσίασε ένα τρίπτυχο το οποίο αποτελείται από αυστηρή εποπτεία κάθε υπουργείου στον προϋπολογισμό του (θα υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου), εφαρμογή των μέτρων χωρίς χαλάρωση, βοήθεια όλων στις αποκρατικοποιήσεις.

Όπως τόνισε ο Α. Σαμαράς «το ζητούμενο είναι ο συντονισμός των υπουργείων με υπέυθυνο τον Κ. Μπαλτακο». 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «στόχος η ανάπτυξη. Θα είμαι πλέον ελάχιστα στο Μαξίμου, και συχνά στα υπουργεια, θα είμαι ένας διαφορετικός πρωθυπουργός. 

Χρειάζεται ένα σωστό περιβάλλον για επιχειρήσεις. Θα υπογραφεί μνημόνιο μεταξύ του αναπληρωτή υφυπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και κάθε υπουργού που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές. 9,3 δισ. ευρώ από τα οποία τα 850 επιστροφή φόρων. Είναι θέμα αξιοπιστίας του κράτους.
Τελειώσαμε με τις εκκρεμότητες στο εξωτερικό. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε τους πολίτες».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.