.Ποιος εκθέτει την Ελλάδα;

Εξω από το Φαρμακονήσι πνίγηκαν δώδεκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι εννέα ήταν παιδιά. Οι καταγγελίες που έκαναν οι διασωθέντες πρόσφυγες για την απάνθρωπη συμπεριφορά του Λιμενικού είναι συγκλονιστικές. Ηδη η Διεθνής Αμνηστία και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ζήτησαν να γίνει έρευνα από ανεξάρτητο όργανο για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Ενώ ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρωπιστικά Δικαιώματα ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Το Λιμενικό διαψεύδει την εκδοχή των προσφύγων, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας μιλάει για «εκμετάλλευση» του γεγονότος και πρόθεση του Ευρωπαίου επιτρόπου να δημιουργήσει «πολιτικό θέμα στην Ελλάδα» (!), ενώ αντιμετωπίζει την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ως «αντικείμενο μιας χαζής κομματικής εκμετάλλευσης». Τα περίεργα στην άστοχη αντίδραση του υπουργού είναι πολλά. 

Ας επισημάνουμε ένα: Ενας υποτίθεται ευρωπαϊστής πολιτικός βλέπει γύρω από το περιστατικό μια «συνωμοσία» κατά της Ελλάδος, ευρωπαϊκή και διεθνή! Αντί ο ίδιος να διατάξει αμέσως έρευνες για το θέμα και να ζητήσει συγνώμη και ευθύνες για το περιστατικό...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζονται αλλαγές στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική (Δουβλίνο ΙΙ), που «μπάζει νερά» από πολλές μεριές και είναι άδικη για την Ελλάδα. Εξάλλου μία από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας είναι και η επανεξέταση της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. Φαντάζομαι ότι δεν πιστεύει κανείς πως αυτό μπορεί να γίνει μετατρέποντας το Φαρμακονήσι σε... Λαμπεντούζα ή περιφρονώντας τις διεθνείς συνθήκες.

Εάν θέλουμε ν' αλλάξουμε την ευρωπαϊκή υποκρισία στο μεταναστευτικό πρόβλημα, όπως έχουμε εθνικό καθήκον, αυτό δεν γίνεται με... περισσότερη υποκρισία εκ μέρους μας! Αντί να θέσουμε το θέμα πολιτικά, με την ένταση που απαιτείται σε όλα τα ευρωπαϊκά όργανα (ως μάλιστα... προεδρεύοντες) «δικαιολογούμε» μη ανθρωπιστικές συμπεριφορές στο όνομα ενός πραγματικού προβλήματος, που είναι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση, η οποία όμως δεν αντιμετωπίζεται έτσι...

Ως «πύλη» μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη η 
Ελλάδα σίγουρα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά πάντως δεν μπορούμε και ν' αφήσουμε τους ανθρώπους (ή να τους «σπρώχνουμε») να πνίγονται!


.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.