.Ι. Στουρνάρας: «Ορισμένα θέματα μπορεί να κλείσουν


Μία ακόμη πολύωρη σύσκεψη με την Τρόικα ολοκληρώθηκε στο Υπουγρείο Οικονομικών. Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο σημερινό ραντεβού του Πρωθυπουργού, ο οποίος και θα επιχειρήσει να κλείσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα που θεωρούνται ως τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Στη σύσκεψη, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρας, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης 
και οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού, κ.κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.  Μετά από τη σύσκεψη, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η συζήτηση συνεχίζεται, ορισμένα θέματα μπορεί να κλείσουν και σήμερα».

Ερωτώμενος για το σημερινό ραντεβού του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα, στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε ότι αυτό θα γίνει κανονικά.
Σήμερα διεξήχθη, ακόμη, ολιγόλεπτη συνάντηση ατο Μέγαρο Μαξίμου, τπου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνη Μανιτάκη με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μανιτάκης παρέδωσε στον κ. Σαμαρά αναλυτικό σημείωμα για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας, καθώς και το σχέδιο των αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα που είχαν συμφωνηθεί με τους δανειστές στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό, για τη μείωση των δομών στα υπουργεία και τη συγχώνευση, κατάργηση, ενοποίηση φορέων του δημοσίου, αλλά και για την επίτευξη των στόχων, που θέτει η τρόικα.


Εν τω μεταξύ, μήνυμα αισιοδοξίας για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση είχε αποστείλει ο κ. Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντησή του με την Τρόικα που μετά από τη χθεσινή αναβολή είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα, στις 19:00.

«Να είστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, θα βγει κερδισμένη από τη μάχη», τόνισε ο Πρωθυπουργός, σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση της βίας, που οργάνωσε η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ), επισημαίνοντας πως καμία χώρα δεν είναι καταδικασμένη αν δεν υποκύψει στη μοίρα της.

Ο κ. Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην ΟΝΝΕΔ, παραδέχθηκε πως η Ελλάδα περνάει δύσκολες ώρες, τόνισε όμως πως η κυβέρνηση και η κοινωνία έχει αποφασίσει να μην υποκύψουν σε όσους μας ήθελαν τελειωμένους

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.