.Εφιαλτικές προβλέψεις


Στη δραματικότερη έως τώρα πρόβλεψη για την ανεργία στην Ελλάδα προχώρησε, εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας, το γερμανικό Κέντρο Προγνώσεων του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία που εδρεύει στο Κίελο.
Συγκεκριμένα το Ινστιτούτο, που θεωρείται ο κορυφαίος φορέας μακροοικονομικών εκτιμήσεων στη Γερμανία, προβλέπει, στο πλαίσιο των χειμερινών εκτιμήσεών του που δημοσιεύθηκαν σήμερα, ότι η ανεργία στη χώρα μας θα φθάσει στο 24,5% φέτος, στο 29,3% το 2013 και στο 31% το 2014. 

Με αυτό το ρυθμό, η Ελλάδα από τον επόμενο χρόνο αναμένεται να γίνει η πρωταθλήτρια της ανεργίας στην Ευρώπη, παίρνοντας την πρώτη θέση από την Ισπανία, ενώ κάθε επιπλέον ποσοστιαία μονάδα ανεργίας οδηγεί, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, σε μείωση των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά τουλάχιστον 250 εκατ. Ευρώ.

Στην Ελλάδα, μόνο το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έχει κάνει πρόσφατα εφάμιλλες προβλέψεις.  Αντίθετα, η έκθεση για το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Κομισιόν προβλέπει ανεργία 23,6% φέτος, 24% το 2012 και μόλις 22,2% το 2014. 

Επιπλέον η Κομισιόν και το γερμανικό ινστιτούτο αποκλίνουν κατά 1,6% στις εκτιμήσεις τους για το ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ, γεγονός με σημαντικές επιπτώσεις για την επίτευξη ή μη του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα  από το 2013.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.