.Νέο «χαράτσι» ελέω Μνημονίου


Στην παραδοχή ότι υπάρχει πρόταση για αύξηση των χαμηλών τιμολογίων της ΔΕΗ έως και 48,7% προχώρησε ενώπιον της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. Όπως ο ίδιος τόνισε το ποσοστό αυτό σε απόλυτα νούμερα αντιστοιχεί σε περίπου 10 ευρώ το μήνα για κατανάλωση ως 800 κιλοβατόρες, ενώ για μια μέση κατανάλωση που αφορά την πλειοψηφία των νοικοκυριών η αύξηση αναμένεται να φθάσει στα 15 περίπου ευρώ το μήνα. 
Τόνισε ακόμη ότι η αλλαγή είναι απότομη αλλά αναγκαστική γιατί όπως είπε δεν έγινε σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων από το 2010 οπότε και υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο.
Υπογράμμισε πάντως ότι δεν θα υπάρχει καμία αύξηση στο κοινωνικό τιμολόγιο και μάλιστα όπως τόνισε υπάρχει πρόθεση να διευρυνθεί το ποσοστό των δικαιούχων.
Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ το 2013 φθάνουν τα 660 εκ ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 60% σε σχέση με πέρυσι, ενώ συνολικά οι οφειλές προς τη ΔΕΗ φθάνουν το 1,2 δις.
Αναφερόμενος στο ειδικό τέλος ακινήτων, ο κ. Ζερβός σημείωσε ότι η είσπραξη του μέσω των λογαριασμών ήταν μια δύσκολη άσκηση για την επιχείρηση, η οποία όμως -όπως είπε- αποδείχθηκε ο καλύτερος εισπρακτικός μηχανισμός που υπάρχει στην Ελλάδα.
Η επιτροπή ΔΕΚΟ της βουλής ενέκρινε την ανανέωση της θητείας του κ. Ζερβού με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.