.Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που τελούσε «λευκούς» γάμους για χορήγηση ιθαγένειας


Εκατόν εβδομήντα τρία άτομα εμπλέκονται συνολικά σε υπόθεση σύναψης εικονικών γάμων, με σκοπό την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από υπηκόους τρίτων χωρών, που με νομιμοφανείς αλλά παράνομες διαδικασίες, οργάνωνε και πραγματοποιούσε στη Β. Ελλάδα μια εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας ήταν μεταξύ άλλων επτά δικηγόροι, δύο μεταφραστές, ένας δημόσιος και δύο δημοτικοί υπάλληλοι.

 Όπως επεσήμανε σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής, το τελευταίο τετράμηνο η συγκεκριμένη οργάνωση είχε οργανώσει και πραγματοποιήσει «68 εικονικούς γάμους αποσπώντας 230.000 ευρώ», ενώ «στόχευε στο επόμενο διάστημα να "τελέσει" άλλους 79 από τους οποίους σχεδίαζε να αποκομίσει άλλες 298.000 ευρώ». Υπολογίζεται ότι η οργάνωση ανέπτυσσε δράση στη Β. Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια.

Σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση χθες σε διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν έντεκα άτομα, μεταξύ των οποίων οι τρείς (μια 40χρονη αλλοδαπή, μια 52χρονη μεσίτρια και ένας 36χρονος δικηγόρος) είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται άλλα πέντε άτομα και τέσσερα ακόμη βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας.

 Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης για συνέργεια για άλλα δεκαοκτώ άτομα (μεταξύ των οποίων ένας δημοτικός υπάλληλος και έξι δικηγόροι), ενώ συνολικά 136 (οι μισοί εξ αυτών αλλοδαποί) έχουν εμπλακεί εκτός της δομής της συγκεκριμένης οργάνωσης σε παράνομες δραστηριότητες σχετικές με την εξασφάλιση πιστοποιητικών και εγγράφων.
 
Συγκεκριμένα, η οργάνωση καθοδηγούσε τους αλλοδαπούς, κυρίως υπηκόους Γεωργίας, στην απόκτηση μέσω των νομίμων οδών εγγράφων που εξασφάλιζε για αυτούς η ίδια, παρέχοντας ψευδείς βεβαιώσεις, έναντι αδρής αμοιβής, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια διαμονής ως «σύζυγοι» ατόμων χώρας μέλους της Ε.Ε.Η οργάνωση διέθετε «τιμολόγια» για κάθε παράνομο έγγραφο που εξασφάλιζε για τους «συζύγους», αρκετοί από αυτούς δεν είχαν γνωρίσει καν το ... έτερον ήμισυ τους. 

Για το δελτίο αίτησης ασύλου χρέωναν 1000 ευρώ, για την έκδοση άδειας διαμονής 4.500 (αν ο αλλοδαπός είχε θεώρηση εισόδου 3.500 ευρώ), ενώ σε περίπτωση που ο υποψήφιος «σύζυγος» έπρεπε να μεταβούν στη χώρα του αλλοδαπού «συζύγου» το ποσό έφτανε τις 7.000 ευρώ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.