.Στο επίκεντρο ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή


Ζητήματα ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής αλλά και συντονισμού και τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης του πρωθυπουργού με τους κυβερνητικούς εταίρους. Τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμαναν ότι πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, με ιδιαίτερη μέριμνα στις ευπαθείς ομάδες. «Οργανώνουμε τη νέα αφετηρία της χώρας. 
Τώρα πρέπει να ανακόψουμε την ύφεση, την ανεργία, να αποκτήσουμε θετικό πρόσημο, θέσεις εργασίας και να νιώσει ασφαλής ο πολίτης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι ο Έλληνας πολίτης πρέπει να νιώσει ότι αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία, ενώ αναφερόμενος στο φορολογικό τόνισε ότι τον τελευταίο λόγο έχει η Βουλή.

«Όλα όσα αποφασίστηκαν είναι προς θετική κατεύθυνση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι τώρα απομένει από μας να γίνουν αυτά που πρέπει στο εσωτερικό. Θέλουμε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, τόνισε ο κ. Κουβέλης επισημαίνοντας ότι πρέπει να προωθηθεί άμεσα ένα δίχτυ προστασίας για τους ασθενέστερους.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί ώστε να προωθήσουμε λύσεις προς την κοινωνία, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος τόνισε ότι στη συνάντηση δεν ετέθη θέμα ανασχηματισμού και εκλογικού νόμου.

Η πρόταση μας για απλή αναλογική είναι στοιχείο που μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σύστημα και να προχωρήσουμε σε θέματα διαφάνειας, δήλωσε ο κ. Κουβέλης. Αναφερόμενος στο φορολογικό σημείωσε: «Έχουμε σύμπτωση στα περισσότερα σημεία, εκεί που υπάρχουν διαφοροποιήσεις θα τα δούμε στο κοινοβούλιο».

O Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, σχολίασε την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας σε "Β-"από την βαθμίδα της επιλεκτικής χρεωκοπίας που προχώρησε η Standard and Poor's, στον απόηχο της ολοκλήρωσης της επαναγοράς ομολόγων. «Πολύ σημαντική απόφαση, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η αναβάθμιση αντανακλά την «ισχυρή αποφασιστικότητα» των χωρών της ευρωζώνης να διατηρήσουν την Ελλάδα στο ευρώ. Οι προοπτικές χαρακτηρίζονται από την Standard & Poor's σταθερές, βάσει και της δέσμευσης της κυβέρνησης για δημοσιονομικές και διαρθρωτικές προσαρμογές παρά τις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις. 
Στον αντίποδα...«σημαντικούς» κινδύνους εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η οικονομία της Ελλάδας, παρά τη μερική εκταμίευση της δόσης, προειδοποιεί το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο. 
«Με την κοινωνική συνοχή να τίθεται σε δοκιμασία με τα νέα μέτρα λιτότητας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν παραμένουν σημαντικοί» και οι αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του χρέους «θα παραμένουν» αν δεν υπάρξει πρώτα επιστροφή στην ανάπτυξη, εκτιμά στην ίδια έκθεση το ινστιτούτο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.