.Μαζικές απεργίες στα ΜΜΜ - Μήνυμα πρωθυπουργού


Νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων εξήγγειλαν τα περισσότερα σωματεία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρά το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και πως δεν μπορούν να επιτραπούν εξαιρέσεις για καμία κοινωνική ομάδα. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «τα μέσα μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες αλλά στο λαό» και διαμήνυσε ότι «τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν». 
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια εξαίρεσης για κανέναν από το ενιαίο μισθολόγιο», μετά τη συνάντηση του απόψε με τον πρωθυπουργό.
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της επίταξης των εργαζομένων στο μετρό, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, η οποία έκανε λόγο για ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης.
Για εμπρηστικό κάλεσμα του πρωθυπουργού που δεν αναγνωρίζει τον μόχθο του λαού έκανε λόγο πριν από λίγο η ΓΓ του ΚΚΕ, που βρέθηκε στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, όπου παραμένουν οι απεργοί.
Σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους στο μετρό, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά αποφάσισαν 24ωρη απεργία για αύριο καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις απεργίες στις μεταφορές.
Έως τη λήξη της βάρδιας ακινητοποιημένα θα βρίσκονται απόψε ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, παρατείνοντας έως αργά τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα που ταλαιπωρούν για ένατη μέρα την Αθήνα.
Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την επόμενη Τρίτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.
Για αύριο έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία στον προαστιακό, ενώ Σάββατο και Κυριακή απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ
Εν τω μεταξύ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συλλήψεων και παραπομπής στην αυτόφωρη διαδικασία των απεργών του μετρό, καθώς
η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου. απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις δικαστικές αποφάσεις βάσει των οποίων προκύπτει ότι έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα, επειδή παραβίασαν τη δικαστική απόφαση για μη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.