.ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ 2014 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ...

Υπεροκταπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης οι φόροι στην ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον προϋπολογισμό του 2014 που κατατέθηκε στη Βουλή...

Επιπρόσθετα, από 1ης Ιανουαρίου τίθεται σε εφαρμογή σειρά νέων επαχθών μέτρων για τους ιδιοκτήτες αλλά και για όσους αγοράζουν ή πωλούν ακίνητα, όπως η επιβολή «πόθεν έσχες» με βάση τις εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες που εξακολουθούν να ισχύουν, η επιβολή φόρου υπεραξίας κ.ά.

Τις επισημάνσεις αυτές παρουσίασε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς μιλώντας χθες σε εκδήλωση της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων Πάτρας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου «Forum Ανάπτυξης - 16ο Money Show Πάτρας», παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων του νομού Αχαΐας.

Ο κ. Παραδιάς σημείωσε ότι η εκτός πάσης λογικής φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων υλοποιήθηκε σε περίοδο που η μισθωτική αγορά έχει καταρρεύσει, χιλιάδες ακίνητα ακόμη και σε εμπορικούς δρόμους παραμένουν ξενοίκιαστα, τα ενοίκια μειώνονται διαρκώς (όταν εισπράττονται), 

οι αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν πρακτικά ανασταλεί και οι ιδιοκτήτες στερούνται της δυνατότητας να εκχωρήσουν μέρος της περιουσίας τους στο Δημόσιο έναντι υφιστάμενων ή μελλοντικών υποχρεώσεων προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο φυλάκισης για χρέη προς το Δημόσιο.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Διονύσιος Χιόνης, αντιπρόεδρος του δ.σ. της ΠΟΜΙΔΑ, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η αγορά ακινήτων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της οικονομικής ανάπτυξης και ότι η δημοσιονομική προσέγγιση των θεμάτων της ακίνητης περιουσίας  αφαιρεί την οποιαδήποτε αναπτυξιακή της συμβολή.

Ο φορολογικός σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ και του ΔΣΑ δικηγόρος Ευστάθιος Μπακάλης επεσήμανε ότι οι δυνατότητες δικαστικής προστασίας των ιδιοκτητών που αδυνατούν να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις είναι περιορισμένες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Νίκος Παπάκος ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει τη διακοπή ρεύματος για όσους δεν πληρώνουν το «χαράτσι» ήταν μια επιτυχία, ενώ αποκάλυψε ότι το τελευταίο διάστημα το Δημόσιο προχωρά σε πλειστηριασμούς ακινήτων για οφειλές μεγάλων χρηματικών ποσών.

Τέλος, η πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων νομού Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδου είπε στην ομιλία της ότι η πολιτεία διαχειρίζεται την εξαθλίωση των πολιτών, οι οποίοι όμως, όπως τόνισε, δεν χρειάζονται διακηρύξεις ελεημοσύνης αλλά προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.