.Νεκρός ο «Σήφης» ο κροκόδειλος

Νεκρός εντοπίστηκε ο κροκόδειλος που φιλοξενούσαν τα νερά του Φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο, από εργαζόμενους του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), μετά από τις άκαρπες προσπάθειες εντοπισμού του το τελευταίο διάστημα.

Όπως όλα δείχνουν, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από συνεργαζόμενο κτηνίατρο, ο «Σήφης» -όπως ήταν γνωστός στο πανελλήνιο, και όχι μόνο- δεν άντεξε τις καιρικές συνθήκες, το κρύο, και ίσως τις προσπάθειες να δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για να επιβιώσει.

Όλους αυτούς τους μήνες, ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου, είχε γίνει το «αγαπημένο» ερπετό, το αγαπημένο θέμα κατοίκων της περιοχής, αλλά και των τουριστών. 

Από χθες Κυριακή που εντοπίστηκε να επιπλέει το άψυχο σώμα του στα νερά, αρχές και υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν ώστε να ανασυρθεί και να μεταφερθεί τελικά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Εκεί σύμφωνα με τον ερπετολόγο Πέτρο Λυμπεράκη, ο οποίος είχε ασχοληθεί στενά με την υπόθεση του «Σήφη», θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για το πώς τελικά ο κροκόδειλος έχασε τη ζωή του, αλλά και το ακριβές χρονικό διάστημα που έπαψε να ζει, μιας και το ερπετό βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.