.Ο Τσίπρας διέγραψε τον Θεοδωρίδη που είπε τα Ίμια... Καρντάκ


H αποπομπή του στελέχους Νάσου Θεοδωρίδη από την
κοινοβουλευτική επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξαιτίας της ενέργειάς του να αποκαλέσει τα Ίμια Καρντάκ και να αναγνωρίσει την τουρκική κυριαρχία σε αυτά, δεν ξένισε όσους γνωρίζουν τις προθέσεις "ωρίμανσης του ΣΥΡΙΖΑ" που έχει βάλει στο πρόγραμμα. 

Ακριβώς πριν την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, η πολιτική γραμματεία είχε ζητήσει απ’ όλα τα στελέχη να προσέχουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους και τα είχε καλέσει να συνεννοούνται με το γραφείο τύπου. 

Είχε προτρέψει όσους αρθρώνουν δημόσιο λόγο να μην δίνουν τροφή στα μέσα ενημέρωσης και «να παρακολουθούν την τακτική των άλλων». Τότε, η προτροπή αυτή είχε γίνει με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή Τάσου Κουράκη περί «χριστιανικού φόρου», που είχε προκαλέσει πονοκεφάλους στην Κουμουνδούρου. 

Γι’ αυτό και η παρέμβαση του κ. Θεοδωρίδη για το μείζον εθνικό θέμα, κρίθηκε από αφελής έως σοβαρά επιβλαβής για την προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να ομογενοποιήσει κατά το δυνατόν τη δημόσια έκφρασή του, να περιορίσει τα περιθώρια για επιθέσεις από τους πολιτικούς αντιπάλους του και κυρίως να ανοιχτεί σε τμήματα ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, που διακατέχονται από «πατριωτικές ευαισθησίες».

Παράλληλα η κίνηση του κ. Τσίπρα να αποπέμψει τον κ. Θεοδωρίδη θεωρείται και ένα μήνυμα προς κάθε πλευρά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις, που καταφανώς οι δημόσιες παρεμβάσεις υπηρετούν όχι την ρεαλιστική άσκηση πολιτικής, αλλά τις ιδεοληψίες στελεχών του.

Την ίδια ώρα το επιτελείο της Κουμουνδούρου, ανήσυχο από τη δημοσκοπική στασιμότητα των τελευταίων εβδομάδων προσπαθεί να χαράξει νέες τακτικές προσέγγισης των μεσαίων στρωμάτων και των ψηφοφόρων εκείνων, που δυσπιστούν να προσεγγίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας ενός παραδοσιακού συντηρητισμού, καίτοι είναι θύματα της πολιτικής του μνημονίου.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής εντάσσονται τόσο η ερώτηση του κ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την υπερφορολόγηση των ακινήτων, όσο και η σημερινή του επίσκεψη στο 10ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων. 

Η προσέγγιση των συνταξιούχων κρίνεται στρατηγικής σημασίας για την αλλαγή των συσχετισμών, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ υστερεί απελπιστικά έναντι της ΝΔ στην Τρίτη ηλικία. 

Όσο για την ερώτηση για τα ακίνητα, ένα θέμα που καίει τη μεσαία τάξη, ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει και σχεδιάζει να επανέλθει, καθώς η σχετική συζήτηση δεν μπορεί να γίνει αυτή την Παρασκευή στη Βουλή, λόγω απουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

Πάντως, παράλληλα με όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει περισσότερο βάρος στις κοινωνικές κινητοποιήσεις των επόμενων εβδομάδων και ήδη η προσοχή στρέφεται στην επιτυχία της απεργίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Φεβρουαρίου.  

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.