.Κάρτα πετρελαίου θα θεσμοθετηθεί για τους αγρότες


Κάρτα πετρελαίου για την προμήθεια των αγροτών με φθηνό πετρέλαιο εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, μετά τη διϋπουργική συνάντηση για τα αιτήματα των αγροτών.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η συνάντηση με τους αγρότες πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ότι η Κυβέρνηση άκουσε όλα τα αιτήματα των αγροτών. 

«Τους είπαμε ότι μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια οι δυνατότητες είναι μικρές. Παρ' όλα αυτά, όμως, προσπαθούμε και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πάντα μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και έχει ψηφίσει η Βουλή, βάσει των οποίων συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις», τόνισε ο υπουργός.

Όπως αποκάλυψε στη συνάντηση εξετάσθηκε το θέμα του πετρελαίου για το οποίο η Κυβέρνηση μελετά να υπάρξει η θεσμοθέτηση κάρτας πετρελαίου και έχει αναθέσει σε επιτροπή την καθιέρωσή της μέσα στο 2013, εάν αυτό είναι εφικτό.

Στο συνταξιοδοτικό κομμάτι, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε πως εξετάζεται η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 40 έτη εργασίας.

«Αν μας ζητηθεί θα ξανασυναντηθούμε. Η κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τους αγρότες. Αρκετά από τα ζητήματα, που είναι θεσμικού χαρακτήρα και δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, βαίνουν προς επίλυση», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Στην σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, Αγροτικής Αναπτύξεως κ. Αθ. Τσαυτάρης, Περιβάλλοντος κ. Γ. Λιβιεράτος, οι υφυπουργοί κ.κ. Παπαγεωργίου και Μαυραγάνη, ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Κοντός, καθώς και ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Μέργος και ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Π. Τσακλόγλου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.