.Παρέμβαση Γιούνκερ

Την άποψη πως οι Έλληνες, οι οποίοι, όπως σημείωσε, δεν περνούν μια εύκολη ζωή, προπάντων οι φτωχοί που είναι πολλοί στον αριθμό, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σήμαινε για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα, εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη διάρκεια χθεσινοβραδινής τηλεοπτικής συζήτησης με δημοσιογράφους ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης στο Τρίτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, που μεταδόθηκε απευθείας από τις Βρυξέλλες.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στην επικείμενη εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα από τη Βουλή, παρατήρησε πως εάν η Βουλή εκλέξει Πρόεδρο δεν θα υπάρξουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ενώ εάν στον τρίτο γύρο δεν εκλεγεί Πρόεδρος, αυτές θα γίνουν. Σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν θέλει να εκφράσει τη γνώμη του για την έκβαση των εκλογών, επισήμανε πως εκείνο μόνο που δεν θα ήθελε είναι να έλθουν ακραίες δυνάμεις στην εξουσία, διότι αυτό θα ήταν επικίνδυνο.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ακραία δύναμη ο Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ τόνισε πως θα επιθυμούσε η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους. Πρόσθεσε δε, πως κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις και πως ο ίδιος δεν θέλει να εκτιμήσει εκ των προτέρων τις πιθανότητες επιτυχίας του ενός ή του άλλου, ωστόσο θα προτιμούσε να εμφανίζονταν γνώριμα πρόσωπα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.