.Πάλι μεταξύ... «φωτός και σκότους»;

Δυστυχώς, ύστερα από πολλά χρόνια, επανέρχεται ένας δικομματισμός -διπολισμός-, προφανώς σε νέα βάση - μεταξύ «φωτός και σκότους». Για την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, «σκότος» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ «σκότος» είναι η κυβέρνηση κ.ο.κ.
Πρόκειται για διχαστική σχηματική πολιτική που καθιστά εξαιρετικά ανελαστική την πολιτική σκηνή, σε πολύ πιθανές, πιο σύνθετες εξελίξεις. 

Τον «διπολισμό» φοβούμεθα ότι θα τον βρούμε μπροστά μας, με αρνητικό πρόσημο για τη χώρα. 
Είναι δε χαρακτηριστικό που η κλιμακούμενη σε αυτήν την πολιτική βάση «πόλωση» δεν «ανέχεται» πιο σύνθετες ή διαφορετικές τοποθετήσεις, που δεν εντάσσονται στο «καλούπι» του νέου διπολισμού.

Λόγου χάρη, ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ αλλά και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Λοβέρδου ψηφίζουν θετικά για τα φάρμακα με την κυβέρνηση, δεν δέχονται εξεταστική για τον Βενιζέλο, αλλά καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό, τον φόρο για τα ακίνητα κ.λπ.
Αυτήν τη στάση το σύστημα του διπολισμού, δυστυχώς, δεν 
την αντέχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. διερωτάται γιατί η ΔΗΜΑΡ έφυγε από την κυβέρνηση? Ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι? πήρε τον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ!

Αδυνατούν να βγουν σε τελευταία ανάλυση από το «καλούπι» «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» μέχρι? θανάτου. Ή από το «φως και το σκότος». Ή από το «success story» και την «καταστροφολογία»... Αυτό βλάπτει τη χώρα και θα το βρούμε μπροστά μας. Εκτός αυτού, οδηγεί σε θέσεις «προκατασκευασμένες» απ' όλες τις πλευρές.

Για παράδειγμα, όταν ο Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, άρχισε μια ιστορία «περί αποστασίας».

 Οταν αντίθετα ο κ. Σαμαράς μίλησε για βουλευτές-μαξιλαράκια, από άλλα κόμματα, που θα στηρίξουν την κυβέρνηση, όταν χρειαστεί, σε κανέναν δεν πέρασε από το μυαλό οποιαδήποτε σκέψη «περί αποστασίας»! Αντίθετα υπήρξε «ανακούφιση σταθερότητας»...

Αντίστοιχα, «τραβηγμένη απ' τα μαλλιά» είναι και η εκδοχή ότι η επιτυχία του Χρήστου Σπίρτζη και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών, που στηρίχτηκε σε μία σκληρή κριτική της κυβερνητικής πολιτικής, αποτελεί... πρόπλασμα της «Ελιάς των 58»! 

Τι να πούμε; Η «πόλωση» δυστυχώς δημιουργεί πολιτικές παρακρούσεις, που απέχουν από την πραγματικότητα. Και το συγκεκριμένο στο όνομα μιας «κατασκευής»...

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.