.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ''ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ'' ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Επιμένει με συνεχείς δηλώσεις να συντηρεί ψηλά στην επικαιρότητα το υπουργείο Οικονομικών την πρωτίστως ενδοκυβερνητική κόντρα για τη μείωση του φόρου στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης...
Την ίδια ώρα ο νούμερο δύο, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, της άλλοτε κραταιάς διεύθυνσης εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ομολογεί το πάρτι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που είχε στηθεί γύρω από τους εξοπλισμούς, ενώ οι «καυτοί» διάλογοι του διαγραφέντα πλέον από τη Ν.Δ. πολιτευτή Χάρη Τομπούλογλου, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στην πολιτική ζωή της χώρας.

Εντός αυτού του κλίματος, παραδέχεται στέλεχος της κυβέρνησης, ξεκινούν αμέσως μετά τις γιορτές οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές οι οποίες αναμένεται να εντείνουν το κλίμα εσωστρέφειας  στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων της Ν.Δ. 

και του ΠΑΣΟΚ σε σημείο να καθίσταται πλέον αναγκαία η επιδίωξη ενός νέου «πολιτικού συμβολαίου» με τη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, το οποίο θα είναι ικανό να οδηγήσει τη χώρα με ηρεμία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Το ίδιο στέλεχος παραδέχεται πως στην υπόθεση Στουρνάρα «καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει» και σημειώνει με νόημα ότι ουδείς στην κυβέρνηση και κυρίως στο Μαξίμου αμφισβητεί τις ικανότητες του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος άλλωστε εκτελεί κυβερνητικές εντολές, αλλά είναι πολλοί εκείνοι που του καταλογίζουν «άγνοια κινδύνου».

Για την ουσία του θέματος αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές επιμένουν πως η εμμονή στην εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης η οποία, όπως λένε, «συν τοις άλλοις απέτυχε και εισπρακτικά», είναι ακατανόητη.

«Θα μπορούσε», ισχυρίζονται, «σε συνεργασία με την τρόικα, να αναζητηθούν ακόμη και ισοδύναμα και η κυβέρνηση να κατέγραφε μια σημαντική επιτυχία που τόσο πολύ έχει ανάγκη σε μία δύσκολη γι' αυτήν περίοδο».       

Τη δυσαρέσκεια πολλών κυβερνητικών βουλευτών ενισχύουν και οι αιτιάσεις του ΥΠΟΙΚ ότι για την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης του πετρελαίου θέρμανσης δεν φταίνε οι φόροι αλλά ο «ήπιος καιρός».

Είναι χαρακτηριστικό ότι για αρκετούς εντός της Κ.Ο. της Ν.Δ. ούτε η διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης είναι λύση, αφού το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν χρήματα στις τσέπες του κόσμου.
Υπ' αυτήν την έννοια, παραδέχεται στέλεχος της κυβέρνησης, «ακόμη και να επαναφέρουμε τις τιμές στην προ κρίσης εποχή μη περιμένετε ο κόσμος να προμηθευτεί πετρέλαιο».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.