.Εκδήλωση για τον Τουρισμό


Μουσική εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού διοργάνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Το μουσικό έργο που επιλέχθηκε είναι το «Χαμόγελο της Τζοκόντα» του Μάνου Χατζιδάκι το οποίο, σε συνδυασμό με το μειδίαμα της αρχαϊκής κόρης, όπως τονίστηκε, έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας σε όλο τον κόσμο. 

Η μουσική εκτέλεση του έργου πραγματοποιήθηκε από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, αποτελούμενη από 30 μουσικούς, μέσα στην αίθουσα των αρχαϊκών αγαλμάτων, συνδυάζοντας με τρόπο μοναδικό την ελληνικότητα και την παγκοσμιότητα της μουσικής του μεγάλου αυτού δημιουργού. 

Το μουσικό δρώμενο κινηματογραφήθηκε με σκοπό την παραγωγή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού, ενώ μια ομάδα από πέντε διευθυντές φωτογραφίας και οπερατέρ αποτύπωσαν διαφορετικές όψεις της βραδιάς.
Ο δυο φορές βραβευμένος σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης κατάφερε να δώσει μια νέα εικόνα για τη ζωντανή πόλη της Αθήνας.
Στο μήνυμά της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι είναι μεγάλη η σημασία της σημερινής συνάντησης, την περίοδο που τόσο η χώρα όσο και ολόκληρη η Ευρώπη κλυδωνίζονται από μια πολύπλοκη κρίση. 
«Αλλάζουμε ριζικά, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό είναι το μήνυμα μας», είπε η υπουργός. 
«Σήμερα», όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, «βρισκόμαστε στο τέλος της τουριστικής περιόδου, μιας περιόδου δύσκολης, η οποία όμως μας βρίσκει αποφασισμένους να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Είναι στρατηγική μας επιλογή να αναπτύξουμε τον τομέα του τουρισμού στην χώρας».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.