.Ο Ραχόι ζητά νέες θυσίες από τους Ισπανούς


Μια σειρά οικονομικών μεταρρυθμίσεων για το 2013 αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση της Ισπανίας. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, θα θεσπίσει περαιτέρω περικοπές καθώς οι προσπάθειές του να μειώσει ένα από τα μεγαλύτερα ελλείμματα της ευρωζώνης έχουν υπονομευθεί εξαιτίας της μείωσης των φορολογικών εσόδων.

"Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και αφού το ξέρουμε, αυτό κάνουμε" δήλωσε χθες ο Ραχόι. "Ξέρουμε επίσης ότι αυτό απαιτεί μεγάλες θυσίες από ολόκληρη την ισπανική κοινωνία", συνέχισε.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κοντά στο κοινοβούλιο της Μαδρίτης, διαμαρτυρόμενοι για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, οι μεταρρυθμίσεις που πρόκειται προτείνει η ισπανική κυβέρνηση είναι πιθανό να περιλαμβάνουν μια νέα επιτροπή εποπτείας που θα έχει προταθεί από τις Βρυξέλλες, 

περιορισμούς στην πρόωρη συνταξιοδότηση, νέους φόρους για τις εκπομπές ρύπων και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές αλλά και εξάλειψη ορισμένων φορολογικών απαλλαγών.
 Το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων θα συνεχιστεί και το 2013, δήλωσαν πηγές των συνδικαλιστικών φορέων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.