. Φήμες για πιέσεις του ΔΝΤ για διαγραφή του ελληνικού χρέους


Συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, είχε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σήμερα στο Βερολίνο, εν μέσω διαφωνιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την απευθείας χορήγηση βοήθειας ή μη στις τράπεζες.

Παρά την έντονη φημολογία ότι το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις στη Γερμανία να συμφωνήσει σε διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, οι δύο ισχυρές κυρίες δεν έκαναν καμία δήλωση και δεν διαλεύκαναν το τοπίο μετά το πέρας της συνάντησης τους. 

Η Λαγκάρντ, η οποία επισήμως επισκέφθηκε το Βερολίνο για την εορτή των 70ών γενεθλίων του Σόιμπλε, συζήτησε με την Μέρκελ σχετικά με την «κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. 

Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, είχε πει νωρίτερα πως επρόκειτο να συζητηθούν ζητήματα στα οποία τέμνονται τα συμφέροντα της Γερμανίας και του διεθνούς χρηματοοικονομικού θεσμού.

Στο μεταξύ, η Μαδρίτη ζητά τα δάνεια από την ευρωζώνη να διοχετευθούν απευθείας στις τράπεζες για να αποφευχθεί η αύξηση του ισπανικού χρέους και του ελλείμματος.

Αλλά οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας επέμειναν χθες ότι οι απευθείας ανακεφαλαιοποιήσεις θα μπορούσαν να είναι εφικτές 
μόνον αφού δημιουργηθεί και τεθεί σε λειτουργία ένας μηχανισμός ελέγχου των τραπεζών της ευρωζώνης και «καθοριστεί η αποτελεσματικότητά του».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.