.Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τους εκπροσώπους της τρόικας, που είχε ως αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ειδικά το θέμα της Eurobank. 

Οι προγραμματισμένες αρχικώς για την Παρασκευή συναντήσεις της τριμερούς με τους Υπουργούς Εργασίας, και Περιβάλλοντος, μετατέθηκαν για τις 11.30 το πρωί και στις 2 μετά το μεσημέρι αντίστοιχα. Στις 3 το απόγευμα θα γίνει και η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και τρόικα αναζητούν ενδιάμεσες λύσεις για τις ομαδικές απολύσεις τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών και τις μισθολογικές τριετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις ομαδικές απολύσεις η ελληνική πλευρά προτείνει το σενάριο της πιλοτικής εφαρμογής της μεταβίβασης ενισχυμένων αρμοδιοτήτων από τον υπ εργασίας στο ανώτατο συμβούλιο εργασίας με υπουργική απόφαση και όχι με νόμο.

Για τις μισθολογικές τριετίες προωθείται πρόταση που προβλέπει τη μείωση στο μισό τον αποδοχών που αντιστοιχούν στους μακροχρόνια ανέργους με βάσει την προϋπηρεσία τους όταν αυτοί επαναπροσλαμβάνονται. Σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές η τρόικα φέρεται να προτείνει μεγαλύτερη μείωση ώστε να διασφαλιστεί οι περιορισμός τους κατά 3,9 μονάδες για τους εργοδότες.

Η κυβέρνηση δεν εξετάζει μείωση του κατώτατου μισθού ή της βασικής σύνταξης, τόνισε στη Βουλή νωρίτερα, ο υφυπουργός εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου. 

Ο κ. Κεγκέρογλου παραδέχθηκε ότι εκ μέρους της τριμερούς έχουν τεθεί ζητήματα για νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά προσθέτοντας ωστόσο ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και έως το 2017 δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα των εργαζομένων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.