.«Η κλασική μουσική δεν είναι για σνομπ, είναι δικαίωμα όλων μας»


Με έργα Μπετόβεν, Μότσαρτ και Χάυντν θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συναυλία της σειράς «Νέοι Κλασικοί» για τη φετινή σεζόν, το Σάββατο 6 Απριλίου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», με σολίστ την Αγάπη Τριανταφυλλίδη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αργεντινού μαέστρου Mariano Chiacchiarini .

Η νεαρή πιανίστα δηλώνει χαρούμενη για την επιτυχία της, ωστόσο τονίζει πως θα πρέπει να υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους μετριοφροσύνη, γιατί όπως η ίδια συμπληρώνει: «Πρέπει να γνωρίζουμε που πατάμε αλλά να βλέπουμε και "κάτω από τη μύτη μας". 

Δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα, να γνωρίζουμε αυτό που κάνουμε και πάνω σε αυτό να χτίζουμε. Εγώ νοιώθω πάντα φοιτήτρια, καθώς στη μουσική υπάρχει μία μαγεία που διαρκώς ανακαλύπτεις ».

Άδικη όμως θεωρεί την άποψη που έχει πολύς κόσμος για την κλασική μουσική. Όπως χαρακτηριστικά λέει, «η κλασική μουσική δεν είναι δικαίωμα μιας μερίδας ανθρώπων.

 Αν υπάρχουν σνομπ άνθρωποι στην κλασική μουσική που έχουν έτσι αποδώσει τον όρο, ή έχουν θίξει την κλασική μουσική, είναι πολύ λάθος. Αυτό σημαίνει ότι οι ίδιοι είναι σνομπ και όχι η μουσική. Όλοι δικαιούνται την κλασική μουσική, είναι μία εκπαίδευση που σε μορφώνει.»

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.