.Στον Πεπόνη η «λίστα Λαγκάρντ»


Μπαλάκι μεταξύ πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων έγινε η περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», στην οποία περιέχονται ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία με τελική κατάληξη το γραφείο του οικονομικού Εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη. Το επίμαχο usb απεστάλη σήμερα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο Μέγαρο Μαξιμου για να παραδοθεί στο ΣΔΟΕ και να καταλήξει στα χέρια του κ. Πεπόνη. 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του ΑΘΗΝΑ 9,84 με τον οικονομικό εισαγγελέα, ο κ. Πεπόνης επιβεβαίωσε την παραλαβή της σχετικής λίστας και παρέπεμψε για πληροφορίες στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ο πρώτος μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη.

Νωρίτερα, σε γραπτή δήλωσή του ο Ε. Βενιζέλος ανέφερε ότι «τον Αύγουστο του 2011 ο κ. Διώτης με ενημέρωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε παραδώσει ατύπως κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία που δεν συνιστούσαν όμως σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία του και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτήν και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιηθεί».
«Το όποιο υλικό εδόθη σ' εμένα ατύπως από τον κ. Διώτη βρίσκεται ήδη στα χέρια της κυβέρνησης που γνωρίζει το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί. 
Βασική προτεραιότητα μας την περίοδο εκείνη ήταν και εξακολουθεί να είναι η σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Ελβετίας για την πλήρη φορολόγηση όλων των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία 
κατά το πρότυπο παρόμοιων συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο» καταλήγει, στη δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος.
Πάντως ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης έθεσε ζήτημα νομιμότητας για την αξιοποίηση του cd με τη λίστα των 2.000 Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. 
«Δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος. 
Κάθε διωκτική υπηρεσία, τις πληροφορίες που λαμβάνει, τις αξιοποιεί με όποιο τρόπο μπορεί» δήλωσε ο κ. Διώτης.
Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει, σε λίγη ώρα, στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη,
 στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τη λεγόμενη «λίστα Φαλτσιάνι» ή «λίστα Λαγκάρντ» που φέρεται να περιλαμβάνει ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.