.Υποχωρούν τα ελληνικά ομόλογα μετά τη δήλωση του Οίκου S&P

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώνονται ελαφρά, μετά τη δήλωση του Οίκου Standard & Poor's ότι μπορεί να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας εάν η αύξηση του ΑΕΠ της είναι πιο σημαντική, ενώ διατήρησε σήμερα το αξιόχρεο σταθερό σε μη επενδυτική κατηγορία (Β-/Β) με σταθερή προοπτική, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερ.

Ο Οίκος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ελληνική οικονομία βρίσκει σταδιακά νέα ισορροπία, προσθέτοντας ότι η σταθερή προοπτική αντανακλά την εκτίμησή του ότι δεν θα υπάρξει νέα αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων. 

Αυτά τα θετικά σχόλια είναι τα τελευταία μίας σειράς αισιόδοξων ειδήσεων για την Ελλάδα, η οποία πέτυχε αυτή την εβδομάδα συμφωνία για την εκταμίευση νέων δόσεων από το πρόγραμμα στήριξης, μετά από διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε τρεις μονάδες βάσης στο 6,96%, ακολουθώντας και πάλι συγκρατημένα την πτωτική κίνηση που την οδήγησε σε χαμηλό τεσσάρων ετών αυτή την εβδομάδα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.