.Μειώθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Φεβρουάριο

Περαιτέρω μείωση σημείωσαν το Φεβρουάριο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το απόθεμα των καταθέσεων περιορίστηκε στα 140,5 δισ. ευρώ από 148 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Από το τέλος Νοεμβρίου έως και τον Φεβρουάριο η συνολική εκροή των καταθέσεων αγγίζει τα 24 δισ. Ευρώ. Η εκροή αυτή των καταθέσεων προκαλεί πιέσεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, η οποία εν μέρει καλύπτεται από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας ELA. 

Εξάλλου, μείωση κατά 2,5% σημείωσε η χρηματοδότηση των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ωστόσο η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 74 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο του 2015, ήταν θετική κατά 433 εκατ. ευρώ ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,3%, από -3,1% τον Ιανουάριο του 2015.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.