.Δραματικές επιπτώσεις θα έχει ακόμη και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη

Το μεγαλύτερο τμήμα της Μπανγκόγκ κινδυνεύει να πλημμυρίσει μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς η υπερθέρμανση του πλανήτη καθώς ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων και αυξάνεται η ένταση των κυκλώνων, αναφέρει σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι πλημμύρες στο 40% της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης είναι μία από τις δεκάδες αρνητικές επιπτώσεις που θα προκύψουν αν αυξηθεί κατά δύο βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στον πλανήτη, που, σύμφωνα με την έκθεση, είναι πιθανόν να συμβεί μέσα στα επόμενα 20 με 30 χρόνια αν η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται όπως σήμερα. 

Η έκθεση συμπληρώνει μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Νοέμβριο, η οποία δείχνει τον αντίκτυπο που θα έχει παγκοσμίως η αύξηση της θερμοκρασίας κατά τέσσερις βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100. 

Η έκθεση επικεντρώνεται κυρίως στις επιπτώσεις των υψηλότερων θερμοκρασιών στις αναπτυσσόμενες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας, όπου ζουν οι περισσότεροι φτωχοί του κόσμου.

Οι σοδειές, όπως τα σιτάλευρα, το ρύζι και το καλαμπόκι, δύσκολα αντέχουν σε θερμότερο κλίμα αφήνοντας, πιθανόν, το 25% με 90% του πληθυσμού στην υποσαχάρια Αφρική υποσιτιζόμενο μέχρι την δεκαετία του 2050, σύμφωνα με τις προβλέψεις της έκθεσης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.