."Αβάσιμα τα περί απολύσεων 150.000 υπαλλήλων"


Η επικείμενη διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων δεν οδηγεί σε αθρόες απολύσεις, και κάθε συζήτηση για 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015 είναι περιττή και αβάσιμη, δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης, σημειώνοντας πως όσο πιο γρήγορα διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες της διαθεσιμότητας, τόσο πιο γρήγορα θα εξασφαλιστούν οι εξερχόμενοι υπάλληλοι, σε μόνιμες θέσεις κοινωνικής υπηρεσίας. 

Απέναντι σε ένα διαρκές σφυροκόπημα από πλευράς αντιπολίτευσης, το οποίο εμπεριείχε και υπόμνηση παλαιότερων δηλώσεών του, ο κ. Μανιτάκης έψεξε τους επικριτές του ότι καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία, επιλέγοντας την χειρότερη δυνατή ερμηνεία των Μνημονίων. 

«Κάνω τα πάντα για να μην επιτείνω το κλίμα τρόμου και ανασφάλειας. Εγώ νομίζετε πως δεν αγωνιώ; Αλλά αυτό που έκανα, δεν νομίζω πως οδηγεί σε αθρόες απολύσεις, όπως ισχυρίζονται» ανέφερε. 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μανιτάκης υπενθύμισε τους υφιστάμενους περιορισμούς στις προσλήψεις και την υποχρέωση «να μπουν στο σχήμα της κινητικότητας 2.000 υπάλληλοι» (αντί της αρχικής πρόβλεψης για 15.000 αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2012). 

Παράλληλα, ο αριθμός των εργαζομένων που μισθοδοτούνται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, (συμπεριλαμβανομένου και του εκτάκτου προσωπικού) έχει ήδη συρρικνωθεί, από περίπου ένα εκατομμύριο το 2009, σε 768.000- και προβλέπεται να συρρικνωθεί έτι περαιτέρω μέχρι το τέλος του έτους, λόγω του αναμενόμενου κύματος συνταξιοδοτήσεων, που θα ξεπεράσουν τις 30.000.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.