.Πρόοδο αλλά και καθυστερήσεις επισημαίνει η έκθεση της Επιτροπής

Πρόοδο στην εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, αλλά με καθυστερήσεις και ενίοτε με "βραδείς ρυθμούς", επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, σχετικά με τα αποτελέσματα της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού Μνημονίου. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από την Τρόικα το διάστημα μεταξύ 419 Ιουνίου και 1-7 Ιουλίου.

Στην έκθεση των 222 σελίδων, η Επιτροπή τονίζει ότι τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδος βελτιώνονται σταθερά, η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα έχει ολοκληρωθεί, ενώ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις υλοποιήθηκαν στον τομέα της υγείας, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. 

Σημειώνει, ωστόσο, ότι χρειάζονται μεγαλύτερες προσπάθειες σε πολλούς τομείς, κυρίως δε σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την ενέργεια και τη δικαιοσύνη. 


Επισημαίνει, ακόμη, ότι η ελληνική οικονομία θα επωφελείτο σημαντικά από μία πιο αποφασιστική και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.