.Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν κυβέρνηση και τρόικα


Χωρίς να έχουν «κλειδώσει» τα μέτρα που θα συνοδεύουν το πακέτο περικοπής δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ, αναχωρεί σήμερα η τρόικα από την Αθήνα, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς με την κυβέρνηση.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγο μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής σύσκεψης με τον Γιάννη Στουρνάρα την Παρασκευή, οι εκπρόσωποι των πιστωτών υπογραμμίζουν 

ότι η αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στην Ελλάδα σε περίπου μια εβδομάδα, ενώ στη διάρκεια αυτού του διαστήματος, εμπειρογνώμονες θα παραμείνουν στην Αθήνα για περαιτέρω τεχνική επεξεργασία ενώ οι επαφές με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστούν επίσης από τις έδρες των τριών οργανισμών.

Η έως τώρα συμφωνία αφορά σε 7,5 δισ. ευρώ (που περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων, μισθών, κοινωνικών επιδομάτων και την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 έτη- το τελευταίο μέτρο θα αποδώσει 1,1 δισ. ευρώ) και 1,5 δισ. ευρώ από διαρθρωτικά μέτρα.

Επιπλέον του συνολικού πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ, πρέπει να εξευρεθούν 2 δισ. ευρώ από την αύξηση των φορολογικών εσόδων, με βάση το μνημόνιο του Μαρτίου.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν σε περίπου μια εβδομάδα, πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, για να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, η οποία αποτελεί τη βάση για την απόφαση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης για την Ελλάδα ύψους 31,5 δισ. ευρώ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.