."Δεν επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο πρόεδρος Ομπάμα"


«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο πρόεδρος Ομπάμα πριν από τις εκλογές Νοεμβρίου, είναι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ», υποστηρίζει, με άρθρο του, ο καθηγητής οικονομίας και στέλεχος του American Enterprise Institute, Ντέσμοντ Λάχμαν.

 Ένα τέτοιο γεγονός, όπως σημειώνει, θα οδηγούσε σε ντόμινο εξελίξεων και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, επιταχύνοντας μια ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση, που, με τη σειρά της, θα ταρακουνούσε τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

 Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι τα στοιχεία που έρχονται από την Αθήνα δείχνουν ότι μια τέτοια εξέλιξη για την Ελλάδα θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τις ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία.

 Τους τελευταίους μήνες, εν όψει των επικείμενων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, προβάλλεται όλο και περισσότερο στις ΗΠΑ, η άποψη ότι ο Μπαράκ Ομπάμα παροτρύνει τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιλύσουν με περισσότερη αποφασιστικότητα την κρίση χρέους, 

γιατί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - για παράδειγμα- θα αποτελούσε δυσάρεστη εξέλιξη για την υποψηφιότητα επανεκλογής του στην προεδρία της χώρας. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.