.Σαμαράς: Δεν ζητάμε άλλα χρήματα, ζητάμε ανάκαμψη


Ξεκάθαρο μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, μέσα από το Βερολίνο έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντηση της με την Α. Μέρκελ.

«Εμείς είμαστε υπερήφανος λαός. Δεν μας αρέσει καθόλου να εξαρτόμαστε καθόλου από δανεικά. Θέλουμε να σταθούμε στα πόδια μας και θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς παρείχε διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της αλλά σημείωσε με νόημα ότι οι πράξεις έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια. Μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έκθεση της τρόικας θα δείχνει ότι έχει συντελεστεί σημαντική αλλαγή με τη νέα κυβέρνηση.

Απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου για το αίτημα επιμήκυνσης ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Εμείς με θυσίες επαναφέρουμε το πρόγραμμα μας στη σωστή τροχιά. Σήμερα κυρίως θέσαμε τη μεγάλη προτεραιότητα που λέγεται ανάπτυξη. Δεν ζητάμε άλλα χρήματα. 

Ζητάμε ανάκαμψη. Ζητάμε αναπνοές σε ένα μεγάλο μακροβούτι που κάνουμε για να φτάσουμε στο στόχο μας. Άλλωστε θα υπάρξει η έκθεση της τρόικα και τότε θα τα δούμε όλα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να στείλει τρία μηνύματα, όπως ο ίδιος είπε και σημείωσε:

«Θα φέρουμε αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή εξαλείφουμε ταυτόχρονα δύο ελλείμματα. Το δημοσιονομικό και το έλλειμμα αξιοπιστίας. Η ανάκαμψη της οικονομίας είναι κρίσιμης σημασίας.

Αναφορικά με τις δηλώσεις αξιωματούχων για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ο κ. Σαμαράς τις χαρακτήρισε τοξικές.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.