.Πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες, ανήγγειλε ο Μ. Σαλμάς


Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομηθούν από την πάταξη των κυκλωμάτων διαφθοράς και παρανομίας που δρουν στον χώρο του φαρμάκου, αλλά και από τα εξοντωτικά οικονομικά πρόστιμα, που θα επιβάλλονται πλέον, και τα οποία θα αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ- ΜΠΕ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο προβλέπονται αυστηρότατες ποινές για όλους τους παραβάτες.  

Ειδικότερα, για γιατρούς και φαρμακοποιούς έως 100.000 ευρώ και οριστική λύση της σύμβασης με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), για φαρμακαποθήκες, φαρμακοβιομηχανίες, και κλινικές έως ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ για Διαγνωστικά Κέντρα το πρόστιμο που θα επιβάλλεται, θα φθάνει και το 20% των τιμολογίων που το καθένα από αυτά υπέβαλε στον ΕΟΠΥΥ το προηγούμενο της απάτης έτος.

Εξάλλου, περισσότερα από 250 φαρμακεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κορινθία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα και Ρόδο και τέσσερις μεγάλες φαρμακαποθήκες έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Οι έλεγχοι γίνονται είτε μόνο από το ΣΔΟΕ, είτε με μεικτά συνεργεία του ΣΔΟΕ της ΕΛΑΣ και της Επιθεώρησης Υγείας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.