.Κβαντικό τσιπ υπόσχεται αυξημένη ασφάλεια και ταχύτητα σε κινητά, υπολογιστές


Μια διεθνής ερευνητική ομάδα έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου, πολλά υποσχόμενου, κβαντικού τσιπ (ολοκληρωμένου κυκλώματος) που ανοίγει τον δρόμο για απολύτως ασφαλείς επικοινωνίες στα κινητά τηλέφωνα και για πολύ γρήγορους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με δυνατότητες σαφώς πέρα από αυτές των τωρινών συσκευών που βασίζονται στα συμβατικά τσιπ.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, που αναμένεται να κάνουν τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του Βρετανικού Φεστιβάλ Επιστήμης στο Αμπερντίν της Σκωτίας, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», 

φιλοδοξούν ότι το νέο τσιπ θα κάνει τις ηλεκτρονικές συσκευές άτρωτες έναντι πιθανών απειλών από χάκερ και έτσι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές των χρηστών με τράπεζες και γενικότερα το ηλεκτρονικό εμπόριο θα διεξάγονται με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το νέο κβαντικό τσιπ είναι κατασκευασμένο από πυρίτιο, χρησιμοποιεί το φως και είναι χιλιάδες φορές μικρότερο από τα υπάρχοντα. Οι ερευνητές θεωρούν εφικτή τη μαζική παραγωγή και αξιοποίησή του σε εμπορικά προϊόντα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.