.Ούτε ένας Έλληνες στρατιώτης δεν θα σταλεί στην Αφρική


Ούτε ένας  Έλληνες στρατιώτης δεν θα σταλεί στην Αφρική, διαβεβαίωσε ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες, κατά την καθιερωμένη άτυπη ενημέρωσή τους. 

Ωστόσο, η Ελληνική Κυβέρνηση προτίθεται να διαθέσει το «Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης» (ΕΣΕΕ/EL - EU - OHQ), που βρίσκεται  στην Λάρισα, εφόσον συγκροτηθεί Ευρωπαϊκή Στρατιωτική Δύναμη που θα αποσταλεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. 
Πρόκειται για Στρατηγείο που βρίσκεται σε υποτυπώδη λειτουργία,  με επικεφαλής Έλληνα Στρατηγό. Αν όμως επιλεγεί να συντονίζει τον στρατιωτικό σχεδιασμό της ευρωπαϊκής στρατιωτικής επιχείρησης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τότε προφανώς, θα αναβαθμιστεί.

Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, μαίνεται ένας σκληρός εμφύλιος πόλεμος και έχουν εμπλακεί και γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ,  έχοντας  εξασφαλίσει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την υποστήριξη της Αφρικανικής Ένωσης, της ΕΕ και των ΗΠΑ, αποδέχτηκε  πρόσκληση από τοπικές ομάδες πιστές στον έκπτωτο πρόεδρο François Bozizι, και έχει αποστείλει  γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις στο κράτος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

Αποστολή των Γάλλων στρατιωτών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία,  είναι «να αφοπλίσουν όλες τις πολιτοφυλακές και τις ένοπλες ομάδες που τρομοκρατούν τον πληθυσμό», σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου  Άμυνας της Γαλλίας.

Η απόφαση  για την εμπλοκή της Ε.Ε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, θα ληφθεί την Δευτέρα από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε που θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες υπό την Προεδρία του ΥΠ.ΕΞ.  Ευάγγελου Βενιζέλου και θα εξετάσουν σχετικό  Γαλλικό αίτημα.
Η  Γαλλία έχει ήδη στείλει 1.600 στρατιώτες, έχει συμφέροντα σε αυτό το κράτος και  ζητάει να συγκροτηθεί μια ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη 1100 στρατιωτικών με σύγχρονα στρατιωτικά μέσα, ώστε να ενισχυθεί η Γαλλική στρατιωτική δύναμη, που αντιμετωπίζει προβλήματα από την ανεξέλεγκτη δράση των ανταρτών.

Στην σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.  θα βρίσκεται και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος για να παρουσιάσει τεχνικά ζητήματα της συγκρότησης και αποστολής της ευρωπαϊκής στρατιωτικής  δύναμης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, άλλα και για να συμμετάσχει στην σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, την ερχόμενη Τρίτη, όπου και θα συζητηθεί το ίδιο θέμα

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.