.Αποφασίζουν τα μέτρα και αναμένουν εντάσεις


Μέσα σε βαρύ κλίμα, εν μέσω πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου το πακέτο των 11,9 δις ευρώ και αναζητούν επιπλέον περικοπές από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, ύψους 2 δισ. ευρώ. Η πολιτική νευρικότητα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων αποτυπώθηκε στον χθεσινό πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, 
καθώς και στην αμφισβήτηση εκ μέρους της Ιπποκράτους, αλλά και της Αγ. Κωνσταντίνου των διαπραγματευτικών ικανοτήτων κυβερνητικών στελεχών. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα.
Πάντως, πλησιάζει η ώρα των τελικών αποφάσεων για το σκληρό πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ και κυρίως για την αναζήτηση επιπλέον περικοπών από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, ύψους 2 δισ. ευρώ, καθώς διαφορετικά δεν θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας ενημέρωσε, το πρωί, τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που έχουν πάρει αρνητική τροπή, καθώς τα αιτήματα των εκπροσώπων των δανειστών 
κατ' ουσίαν σημαίνουν ότι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες καλούνται να σηκώσουν βάρη 8,5 δισ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά το 1 - 1,5 δισ. ευρώ από την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67) από το σύνολο των 11,9 δισ. ευρώ.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να κλείσει το πακέτο των μέτρων, ενώ επιβεβαίωσε ότι η διαφορά με την τρόικα είναι της τάξης των 2 έως 2,5 δισ. ευρώ.
«Οι αντιδικίες των κυβερνητικών συνεταίρων δεν έχουν σχέση ούτε με την αγριότητα, ούτε με τον στόχο των μέτρων. Αυτά είναι συναποφασισμένα και σε κεντρικό επίπεδο με την ΕΕ. 
Έχουν σχέση με το ποιος θα έχει το μικρότερο κόστος και πώς θα ελέγξουν τις λαϊκές αντιδράσεις, ώστε να μη γίνουν πραγματικά επικίνδυνες για την πολιτική τους», επισημαίνει σε σχόλιο του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.