.Ντ. Τουσκ: Συμφωνία με την Ελλάδα έως τα τέλη Απριλίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε σήμερα στη Μαδρίτη ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας παραμένει «υπό έλεγχο», προσθέτοντας πάντως ότι θεωρεί πως δεν θα υπάρξει συμφωνία της χώρας με τους δανειστές της πριν από το Πάσχα, αν και είναι πιθανό να συναφθεί μια τέτοια συμφωνία πριν από το τέλος Απριλίου.

«Η διαδικασία της εξέτασης του (ελληνικού) σχεδίου είναι πολύ πολύπλοκη και δεν προβλέπω πρόοδο πριν από το Πάσχα» δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

«Νομίζω πως σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση της Ελλάδας είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο περιθώριο μιας περιοδείας του στη Μάλτα, την Ισπανία και την Τυνησία. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία έως τα τέλη Απριλίου, αυτό μου φαίνεται δυνατό».

Ο Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε, από την πλευρά του, την ευχή, όπως έχει κάνει και σε άλλες ευκαιρίες, οι διαπραγματεύσεις αυτές να ολοκληρωθούν με επιτυχία και η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Η Ελλάδα «πρέπει να καταλάβει ότι είναι πολύ σημαντικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση το μήνυμα να είναι ότι οι κανόνες του παιγνιδιού πρέπει να είναι σεβαστοί» πρόσθεσε, ωστόσο, ο Ισπανός πρωθυπουργός

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.