.Τ. Γιαννίτσης: Την κρίση «την πλήρωσαν» κυρίως οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες

Η πρόσφατη έρευνα των Τάσου Γιαννίτση (ομότιμου καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών) και Σταύρου Ζωγραφάκη (αν. καθηγητή του Γεωπονικού Παν/μίου)- με φορέα το γερμανικό ινστιτούτο Bokler - η πρώτη που ανέδειξε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας και τη μεγάλη μείωση των χαμηλών εισοδημάτων στα χρόνια της κρίσης και έχει δημοσιευτεί στα μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, στάθηκε η αφορμή για μια συνέντευξη του κ. Γιαννίτση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνοψίζοντας την 143 σελίδων ερευνητική εργασία, σημειώνει ότι η φορολογία που επιβλήθηκε έπληξε περισσότερο τα χαμηλά στρώματα μέσω, κυρίως, της κατάργησης του αφορολόγητου και του φόρου ακίνητης περιουσίας. Ότι ο ιδιωτικός τομέας δοκιμάστηκε περισσότερο από τον δημόσιο, επειδή εκτός από περικοπές υπέστη και την ανεργία και την απορρύθμιση. 

Και ότι την κρίση "την πλήρωσαν" κυρίως οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι που ασχολούνταν με εμπορικές επιχειρήσεις. Μεταξύ των πρώτων μέτρων που προτείνει, είναι η αντιμετώπιση των νέων μορφών φτώχειας που περιλαμβάνει νοικοκυριά με νέους ανέργους, καθώς και η στήριξη επιχειρηματικών μονάδων από νέους. Τέλος, υπενθυμίζει ότι παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα έχει επωφεληθεί σαφώς από τη συμμετοχή της στην ΕΕ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.